BusinessDuurzaamheidOndernemen

Elektrische auto’s zakelijk leasen; wat komt hierbij kijken?

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een elektrische auto. Dat is natuurlijk ook logisch, want dit heeft veel voordelen. Vooral als zakelijke rijder is dit interessant, omdat je dan een stuk minder bijtelling betaalt dan bij een normale benzine of diesel auto. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, een win-win-situatie dus! Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je zakelijk een elektrische auto wilt leasen. Het werkt namelijk net even anders dan bij normale auto’s. Desondanks is het een goede keuze die steeds populairder wordt bij veel Nederlanders. Ben jij ook van plan om elektrisch te gaan rijden? Wij vertellen je alvast wat erbij komt kijken en waar je op moet letten.

Het opladen van je auto

Een elektrische auto moet je natuurlijk opladen. Je zult er dus voor moeten zorgen dat je thuis een laadpaal aan laat leggen. Kijk ook alvast of er een laadpaal op kantoor aanwezig is, dit is wel zo handig. Gelukkig wordt de Nederlandse wetgeving steeds strenger hierop, en is het voor sommige bedrijven al verplicht om een laadpaal op kantoor te hebben. Over het algemeen zijn er 3 verschillende soorten oplaadpunten voor elektrische auto’s.

  • De thuislaadpunten
  • De publieke laadpunten
  • Snellaadpunten
Elektrische auto's zakelijk leasen opladen

De actieradius

Een heel belangrijk onderdeel van de elektrische auto is de actieradius. De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt rijden als je auto volledig is opgeladen. Let op, meestal ligt het aantal kilometers in werkelijkheid net iets lager. Denk goed na over de actieradius die je nodig hebt. Als je voor je werk het hele land door moet om klanten te bezoeken, wil je natuurlijk dat je een flink stuk kan rijden met je auto. Het zou namelijk vervelend zijn als je halverwege de dag je auto op moet laden. Gelukkig kunnen elektrische auto’s steeds verder rijden tegenwoordig.

De bijtelling

Waarschijnlijk de grootste reden dan mensen een elektrische auto kopen is vanwege de bijtelling. Deze is namelijk een stuk lager bij elektrische auto’s. Vorig jaar was het bijtellingspercentage nog 4%, dit jaar is het 8%, en dit loopt op tot 22% in 2026. Dus als je een elektrische auto wilt kopen, kun je het maar beter snel doen. Hoe langer je wacht, hoe hoger de bijtelling wordt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close