BusinessFinancieelOndernemen

Een hypotheek oversluiten als ondernemer, hoe werkt dat?

Het zou wel eens slim kunnen zijn om je hypotheek over te sluiten. Of je nu in loondienst of juist ondernemer bent maakt niet uit, in beide gevallen kan het je een hoop geld schelen. Wanneer je je hypotheek oversluit kun je namelijk flink besparen op de maandelijkse lasten. Je zult wel goed moeten kijken of het op de lange termijn ook gunstig is. Waar je precies op moet letten, lees je hier.

Oversluiten van je lening

Wanneer je als ondernemer een lening wilt oversluiten kun je het beste naar een onafhankelijke adviseur gaan die alle partijen vergelijkt. Zo kun je de meest voordelige aanbieder vinden omdat deze partij zelf geen belang heeft bij de uitkomst.

Wanneer oversluiten

In veel gevallen sluit je een nieuwe hypotheek af als je gaat verhuizen. Ook is het mogelijk om je hypotheek over te sluiten als je gewoon in hetzelfde huis blijft wonen. Dit is handig in een aantal gevallen. We hebben de meest voorkomende situaties voor je op een rijtje gezet:

  • Als je wilt gaan verbouwen en je hebt hier extra geld voor nodig.
  • Wanneer de rente een stuk lager is dan toen je je hypotheek afsloot.
  • Wanneer je persoonlijke situatie is veranderd (gescheiden, nieuwe baan enz).
Hypotheek oversluiten

Waar moet je rekening mee houden

Het kan in sommige gevallen dus gunstig zijn om je hypotheek over te sluiten maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden. Als je dit niet doet kun je wel eens duurder uit zijn, dit wil je voorkomen. Houd vooral rekening met de onder genoemde zaken.

  • Denk aan de extra kosten, bijvoorbeeld voor de notaris of bemiddelingskosten
  • Zorg dat je de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar beschikbaar hebt..
  • Laat je goed adviseren over de gevolgen op korte en op lange termijn.

Kies de juiste hypotheekaanbieder

We geven je nog even een extra tip. Er zijn namelijk hypotheekaanbieders die een stuk gunstiger zijn voor ondernemers. Dit kan je veel geld schelen. Doe daarom onderzoek en bekijk goed wat verschillende aanbieders voor je kunnen betekenen. Er zijn namelijk een hoop hypotheekverstrekkers en allemaal bieden ze net even iets anders aan. Wanneer je bij de juiste aanbieder zit, is je kans een stuk groter dat je een hypotheek krijgt. Als je wilt weten waar je nog meer op kunt letten, kijk eens bij de oversluittips van Ikbenfrits.nl. Hier vind je veel meer van dit soort tips.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close