Tech

De mogelijkheden van toegangscontrole anno 2022

Veiligheid is één van de belangrijkste dingen in mensen hun leven. Het is niet voor niets dat deze factor enorm hoog staat op de behoeftepiramide van Maslow. Deze behoeftepiramide rangschikt de algemene behoeften van mensen in hun leven en categoriseert deze. Het verbaast de meeste mensen niet dat veiligheid heel erg hoog staat. Toch doen de meeste mensen nog steeds niets met deze behoefte. BINK Beveiliging helpt je graag met het actie ondernemen op basis van deze behoefte. Dit kan door middel van een toegangscontrole, waar je hieronder nog meer over leest.

Wat is een toegangscontrole systeem?

Een toegangscontrole systeem regelt, zoals de naam al zegt, de toegangscontrole. Maar wat is dan toegangscontrole? Met een toegangscontrolesysteem kan men de regie weer in handen nemen. Je kunt zien wanneer er iemand en wie je pand binnen komt. Dit kan geregeld worden met een tag, een pasje, een vingerafdruk en ga zo maar door. Je regelt hiermee de toegang tot je bedrijfspand en daarmee gelijk je veiligheid.

Biometrisch systeem

Eén van de opties wat betreft een systeem voor toegangscontrole, is een biometrisch systeem. Onderhet biometrisch systeem zijn er wederom meerdere opties. Deze opties betreffen een irisscan, een vingerafdruk, gezichtsscan en stemherkenning. De bevoegde personen hoeven hierdoor nooit meer een pasje of een tag bij zich te houden waardoor de toegangscontrole makkelijker verloopt. Dit is één van de meest betrouwbare opties, gezien de unieke eigenschappen vanieder individu. Omdat dit niet of heel moeilijk te saboteren is, is dit één van de veiligste en meest betrouwbare opties.

Een code

Een toegangscontrolesysteem met een code is de meest bekende vorm van toegangscontrole. Dit vind je het meeste bij bedrijfspanden. Deze vorm van toegangscontrole vereist simpelweg het invoeren van een code. Niemand kan dus een pasje of een tag kwijtraken; lekker handig! Het enige wat beseft moet worden is dat er een goede, betrouwbare code moet komen. Deze code dient met niemand gedeeld te worden en ook de bevoegde personen moeten deze voor zichzelf houden.

Een pasje of tag

Een pasje of tag

Een pasje of tag werkt eigenlijk precies hetzelfde. Je houdt het pasje of de tag tegen de toegangscontrole en je wordt binnengelaten. Het is makkelijk te beheren en betrouwbaar, maar mensen hebben wel de mogelijkheid om fouten te maken. Wanneer iemand het pasje of de tag kwijtraakt, dient deze meteen verwijderd te worden uit het systeem. Als dit niet gebeurt, bestaat de kans dat een onbevoegd persoon de toegang heeft tot je systeem. Je moet dus goed opletten en altijd snel kunnen schakelen in je systeem.

Een smartphone

Een toegangscontrolesysteem met een smartphone is één van de nieuwste mogelijkheden. Dit systeem stelt je in staat met een smartphone controle te verschaffen tot de opening en sluiting van de toegangswegen. Eén simpele klik en je bent binnen. Dit systeem is gemakkelijk te beheren; je kunt zo nieuwe mensen toevoegen en verwijderen. Een specialist kan je hier meer over vertellen; de mogelijkheden zijn eindeloos! Let er wel op dat niemand toegang kan krijgen tot de smartphones van de bevoegde personen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close