Uncategorized

Alarm Klasse 1 Kopen: De Ultieme Gids

Je zult vast denken dat het jou niet zo snel zal overkomen; je auto die gestolen wordt. Wist je dat volgens het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) in de eerste helft van 2022 al ongeveer 2.900 personenauto’s zijn gestolen? Jouw auto zou hier zo maar eens tussen kunnen zitten. Omdat het aantal gestolen auto’s in 2022 nu al hoger ligt dan het eerste half jaar van 2021 is het geen gek idee om je auto beter te beveiligen. Je kunt dit doen door een alarm in je auto te laten installeren. Lees hier welke alarmen beschikbaar zijn en wat deze allemaal voor jou kunnen betekenen.

Welke alarm klasse zijn er?

Alle goedgekeurde autoalarmen vallen in een SCM alarm klasse. Auto alarmen zijn in te delen van alarm klasse 1 t/m alarm klasse 5, waarbij alarm klasse 5 de best beveiligde optie is. Met die alarm klasse is je auto beveiligd met een dubbele startonderbreker, inbraakdetectie, hellingshoekdetectie en een voertuigvolgsysteem. Een alarm klasse 5 is dan ook de duurste optie en niet voor iedereen betaalbaar. Wanneer je een minder groot budget hebt maar je auto wel wilt beveiligen, dan kun je verder kijken naar een andere (goedkopere) alarm klasse.

Je auto beveiligen met alarm klasse 1

De goedkoopste optie om je auto te beveiligen is alarm klasse 1, ook wel startonderbreker genoemd. Wanneer je je auto laat beveiligen met dit alarmsysteem, laat je een gekeurde startonderbreker in je auto plaatsen. Dit betekent wanneer iemand zonder sleutel jouw auto probeert te starten, deze niet zal starten. Dit maakt het voor dieven veel lastiger om jouw auto zonder gecodeerde sleutel te starten. De startonderbrekering wordt ontgrendelt door middel van een RFID tag. Deze tag bevat technologie die onmogelijk te kraken is. Niet alleen wordt de startmotor van de auto geblokkeerd, maar meestal wordt ook de brandstofvoorziening geblokkeerd. Dit systeem is volledig gekeurd volgens alle eisen van de SCM. Ook valt dit systeem niet erg op, dus dit kan gemakkelijk in jouw auto geïnstalleerd worden. Je kunt een alarm klasse 1 kopen via veel auto garages of monteurs, zo weet je zeker dat je een goedgekeurd alarm aanschaft.

Je auto nog beter beveiligen met een hogere alarm klasse

Met een alarm klasse 1 schrik je criminelen zeker af, omdat zij niks met jouw auto kunnen. Het kan natuurlijk dat je je auto nóg beter wilt beveiligen. Zo kun je een alarm klasse 3 installeren wanneer je naast startblokkering ook een noodstroomsirene, omtrekbeveiliging, interieurbeveiliging en hellingshoekdetector wilt. Wat houden deze extra beveiligingsmaatregelen allemaal in? Wanneer iemand jouw alarm saboteert, zal deze alsnog met een noodstroomaccu door blijven gaan. Een omtrekbeveiliging zorgt er voor dat bij verbroken deurcontact het alarm afgaat en interieurbeveiliging zal detecteren wanneer iemand in je auto komt. De hellingshoekdetector zal alarmeren wanneer jouw auto door iemand wordt opgekrikt. Al deze extra beveiligen zullen er voor zorgen dat jouw auto nóg minder interessant wordt voor criminelen om te stelen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close