NetwerkenOndernemen

5 duurzame relatiegeschenken

Het geven van relatiegeschenken is al jaren een traditie in Nederland. Maar na al die jaren van het geven van geschenken zit je op een gegeven moment wel een beetje door de nieuwe ideeën heen. Dus wat geef je dit jaar als relatiegeschenk? Juist: je speelt in op het meest trending thema van het moment; duurzaamheid. We zetten een aantal handige, duurzame relatiegeschenken voor je op een rijtje. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

1. De dopper

Je kent de dopper vast wel; de kunststof fles die gebruikt kan worden als fles en beker, en ook nog eens voor minder plastic in de oceanen zorgt. Je kunt je dopper laten bedrukken met naam en logo (of zelfs een persoonlijke boodschap) om je geschenk op deze manier nog wat persoonlijker te maken. Een relatiegeschenk dat gegarandeerd met open armen ontvangen en veelvuldig gebruikt wordt!

2. Duurzame notitieboekjes

Wist je dat er speciale duurzame notitieboekjes te vinden zijn die gemaakt zijn van steenafval? De ideale manier om je relaties een praktisch en nuttig cadeau te geven, en ook nog eens stil te staan bij de wereld om je heen. In de meeste gevallen kun je het boekje ook nog eens naar eigen smaak laten ontwerpen en voorzien van naam en logo.

3. De milieuvriendelijke strandhanddoek

Een lekker zomers relatiegeschenk is de gerecyclede en dus milieuvriendelijke strandhanddoek. Het afval uit de oceanen wordt bij deze handdoeken omgetoverd tot duurzaam PET draad wat vervolgens gebruikt wordt om een mooi strandlaken van te maken. Deze strandhanddoek is natuurlijk hartstikke milieuvriendelijk en helemaal te personaliseren. Een give-away die gegarandeerd gebruikt gaat worden deze zomer!

Duurzaam relatiegeschenk

4. De biodegradable pen

De pen is natuurlijk een van de meest populaire, klassieke relatiegeschenken in Nederland. Maar wist je dat je er tegenwoordig ook een duurzaam geschenk van kunt maken? Er zijn bijvoorbeeld houten pennen te bestellen, maar ook biodegradable pennen die gemaakt zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Daarnaast heb je ook hier weer keuze uit allerlei soorten en maten, en kun je de pennen voorzien van eigen naam en logo.

5. Een lekker biertje

Wist je dat er bier bestaat dat alleen van brood gemaakt is? Het mout in deze bieren wordt vervangen door weggegooid brood zoals oud en uitgedroogd brood. Hoewel de overige ingrediënten grotendeels hetzelfde zijn bestaat minimaal een kwart van dit biertje uit weggegooid brood; en dat maakt het niet alleen heerlijk maar ook nog eens lekker duurzaam.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close