BusinessFinancieelOndernemenTips

Lenen als ondernemer, hoe zit dat?

Wil je geld lenen voor je bedrijf? Dan is het goed om te weten dat er met een lening speciaal voor ondernemers een aantal verschillen zijn ten opzichte van een particuliere lening. Sluit je bijvoorbeeld een hypotheek af op de zaak, dan kun je ook een hoge boete krijgen als je de zaak weer verkoopt. Daarnaast heeft een lening als ondernemer ook veel voordelen. Het financial leasen van een bedrijfsauto is bijvoorbeeld ook een vorm van lenen. Financial lease is vaak beter voor de cashflow dan wanneer je een auto meteen koopt. Wil jij geld lenen als ondernemer? Dan is het verstandig om verder te lezen!

Lenen als ondernemer is vaak relatief eenvoudig

Direct geld lenen is voor de ondernemer vaak relatief eenvoudig. Heb je een goed bedrijfsplan, dan kun je bijvoorbeeld een startkapitaal lenen. Het is ook mogelijk om geld te lenen voor een bedrijfsauto, mits je jaarcijfers goed genoeg zijn. Wil je geld lenen als ondernemer dan is het ook voor jezelf belangrijk om een goed plan op papier te hebben. Zo voorkom je dat je in de schulden komt. Daarnaast zal een geldverstrekker ook willen weten of jij in staat bent om het geld terug te betalen. Dat is met een particuliere lening niet anders. Als ondernemer is een goed plan soms al voldoende om geld te lenen.

Voor zakelijke doeleinden is een lening voor ondernemers een must

Voor zakelijke doeleinden is een lening voor ondernemers een must

Al je geld wilt lenen voor een zakelijk doeleinde, dan is het belangrijk om een lening speciaal voor ondernemers af te sluiten. Je zal vaak namelijk geen particuliere lening krijgen als je een zakelijk doel voor ogen hebt. Er zijn verschillende partijen waarbij je een zakelijke lening kunt afsluiten. Het is zeker aan te raden om even te controleren welke lening het meest gunstig is in jouw geval. Ga ook goed na of je echt een lening nodig hebt. Wanneer je iets met eigen geld kunt betalen, is dat op de lange termijn namelijk wel voordeliger.

Er zijn een hoop mogelijkheden

Er zijn een hoop geldverstrekkers waarbij je een lening kunt aanvragen. Welke geldverstrekker de meest gunstige keuze is, is ook afhankelijk van het type lening. Ook andere factoren spelen een rol. Daarom is het aan te raden om verschillende partijen goed met elkaar te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan het bedrag dat je wilt lenen. Zo zijn er nog tal van andere factoren die bepalen welke lening het meest gunstig is.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close