JuridischOndernemenTips

Merknaam checken; hoe doe je dat precies?

Stel, je wilt een nieuw bedrijf starten en weet niet heel goed waar je moet beginnen. Ontzettend logisch, want er komt in het begin een hoop op je af en je moet veel zaken regelen. Het eerste wat je moet bedenken is het product of de dienst dat je gaat verkopen en de merknaam. Dit kun je een stukje makkelijker maken door online je research te doen. We helpen je graag op weg!

Focus op je product

Wanneer je voor jezelf begint, zal je waarschijnlijk een product of dienst willen verkopen. Het belangrijkste is om niet te veel te willen doen, maar je juist te focussen op één of enkele diensten of producten. Ben je bijvoorbeeld een schrijver? Probeer je dan te specialiseren op enkele tekstsoorten, zodat men precies weet waarvoor ze bij jou moeten aankloppen. Wil je graag producten voor in huis verkopen? Focus je dan op een productsoort, zoals accessoires of bijzondere wanddecoratie. Hierdoor kun je een sterk merk neerzetten en je kunt natuurlijk altijd later nog uitbreiden, mocht je dit écht ambiëren.

Merknaam bedenken en controleren

Een sterk merk begint met de naam. Het is goed om een creatieve merknaam te hebben, maar zorg wel dat deze duidelijk maakt wat je verkoopt. Een goed voorbeeld hiervan is Qaars. Zoals je waarschijnlijk verwacht is dit een webshop die kaarsen verkoopt, maar waarbij kwaliteit (Q van quality) hoog in het vaandel staat. Op deze manier houd je het creatief, maar zorg je ook voor duidelijkheid. Ook is het belangrijk om je merknaam direct te controleren. De kans is natuurlijk vrij groot dat dit merk al bestaat en je wilt voorkomen dat de bedrijven met elkaar verwart of verbonden worden. Je kunt gemakkelijk online je merknaam checken, voordat je er volledig mee aan de slag gaat. Je ontvangt een analyse van je merknaam in combinatie met je geleverde diensten en ziet direct of deze aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Merknaam bedenken en controleren

Inschrijven bij Kamer van Koophandel

Eigenlijk zijn nu de moeilijkste stappen van het starten van je onderneming voltooid. Je hoeft nu enkel nog een afspraak in te plannen bij de Kamer van Koophandel om het officieel te maken. Je hoeft echt geen volledig businessplan te hebben om je in te schrijven, dus maak deze afspraak direct zodat je kunt starten. Hierna kun je de details uitwerken en een website gaan opzetten. Succes!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close