BusinessOndernemenPersoneel

Tips om jouw personeel te motiveren tijdens de corona pandemie

Jouw personeel motiveren tijdens de pandemie? Lees deze tips!

Ben je op zoek naar tips om jouw personeel te motiveren tijdens de corona pandemie? Er zijn diverse dingen die je kunt doen om jouw personeel extra te motiveren. Denk bijvoorbeeld aan het opsturen van cadeaus aan jouw medewerkers terwijl ze thuis aan het werk zijn. Wij zochten uit op welke manieren je jouw medewerkers extra motiveert en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek onze tips.

Geef je medewerkers af en toe een presentje

Door je medewerkers af en toe een presentje te geven, zullen zij zich meer verbonden voelen met jouw organisatie. Al helemaal als je ervoor kiest om zelf een presentje zoals een koffiemok of beker met jouw bedrijfslogo te bedrukken en de naam van jouw medewerker hierop te plaatsen.

Geef je medewerkers vertrouwen

Als je jouw medewerkers vertrouwen geeft, zullen ze een stuk gemotiveerder worden. Medewerkers vinden het namelijk fijn om zelfstandig aan het werk te zijn en dingen uit te vinden op hun eigen manier. Het is belangrijk om hen dit vertrouwen te geven. Houd echter wel een oogje in het zeil, maar zit er niet te dik bovenop.

Stel realistische doelen op

Stel realistische doelen op

Zorg ervoor dat je realistische doelen opstelt. Er is namelijk niets vervelender dan doelen opstellen die niet kunnen worden behaald. Hierbij zullen medewerkers continu aan het werk zijn zonder dat het werk af komt. Stel dus realistische doelen op, zodat je personeel niet overladen wordt met werk. Wanneer er toch veel werk ligt, is het belangrijk dit in stukken te verdelen.

Geef je medewerkers complimenten

Het is erg belangrijk om je medewerkers complimenten te geven. Doorgaans zijn mensen gelukkiger in hun werk als hun bijdrage gezien en gewaardeerd wordt. Voorzie medewerkers daarom regelmatig van complimentjes. Geef echte complimenten die gaan over waar iemand op dat moment mee bezig is. Zo laat je zien dat je belangstelling hebt voor wat diegene doet. Hierbij is het belangrijk je niet alleen op het eindresultaat te focussen, maar ook op de weg ernaartoe.

Kies voor goede communicatie

Je kunt uiteraard niet bij alle bedrijfsbeslissingen jouw medewerkers betrekken. Wel is het belangrijk om medewerkers op tijd op de hoogte te stellen. Je geeft hen hiermee het gevoel dat zij onderdeel zijn van jouw organisatie en niet alleen maar de uitvoerende factor zijn.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close