BusinessOndernemen

Extra opslagruimte nodig? 5 mogelijke oplossingen

Kom je ruimte tekort? Dan zijn er een aantal manieren waarop je de extra inboedel op kunt slaan: van particuliere opslagruimtes tot speciale tentconstructies op eigen terrein. Maar welke soorten opslag zijn er nu eigenlijk allemaal? We hebben een aantal mogelijke oplossingen voor je op een rijtje gezet.

1. Schaf een professionele tent aan

Zoek een professioneel tentverkoop leverancier zoals Kontent Structures om zelf voor een demontabele, duurzame en betaalbare oplossing voor je opslagruimte te zorgen. Er zijn maar genoeg mogelijkheden op het gebied van tenten verkoop: van pagodetenten tot opslagtenten. Professionele tentverkoop leveranciers ontwikkelen, produceren en verkopen allerlei professionele tent accommodaties als bedrijfsoplossing. Je kunt de juiste tent direct uit voorraad kopen en op je eigen terrein plaatsen om zo je eigen opslagoplossing neer te zetten.

2. Zoek een loods of schuur bij een particulier

Heb je geen ruimte om een professionele tent op eigen terrein op te zetten? Kijk dan of je ergens een loods of schuur bij een particulier kunt vinden. Gezien dit geen professionele verhuurders zijn is het natuurlijk wel verstandig om duidelijke afspraken te maken en de aansprakelijkheid op de juiste manier te regelen.

3. Huur een garagebox

Garagebox huren

Wil je liever zeker van je zaak zijn? Dan zijn er maar genoeg partijen te vinden die garageboxen te huur aanbieden aan bedrijven. Het voordeel is dat deze opslagruimten of garageboxen vaak 24/7 bereikbaar zijn en goed beveiligd worden. Het nadeel is dat hier natuurlijk ook een prijskaartje aan hangt en dat er niet altijd direct voldoende ruimte voor de materialen aanwezig is.

4. Mobiele opslag

Wist je dat er ook zoiets als mobiele opslag bestaat? Een bedrijf brengt een container naar locatie welke volledig volgeladen kan worden voordat deze opgehaald wordt en vervolgens met andere containers opgestapeld wordt. Wil je tussendoor bij de inhoud kunnen komen? Dan moet het bedrijf in kwestie de container weer voor je klaarzetten. Deze optie is dus het makkelijkste wanneer er sprake is van spullen of materialen die voor langere duur opgeslagen moeten worden.

5. Privé opslag

Heb je thuis een lege garage of een zolder waar je nog flink wat ruimte over hebt? Dan is het mogelijk om je bedrijfsgoederen tijdelijk in je privé opslag op te slaan. Houdt hier wel rekening met de verzekeringen; je standaard inboedelverzekering biedt namelijk vaak geen dekking wanneer het om bedrijfsmiddelen gaat.

Er is altijd wel een manier om bedrijfsmiddelen op te slaan; welke mogelijkheid de beste oplossing is, hangt helemaal af van je eigen voorkeur en situatie!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close