BusinessOndernemenTechTips

Kilometerregistratie een tijdrovende klus? Hoeft niet!

Bijtelling, wat een gedoe

Het is voor jou als ondernemer fijn wanneer je het afgelopen jaar je doelen hebt behaald. Er komen zaken binnen bereik waar je eerst alleen nog van kon dromen. Een van die dingen is vaak een nieuwe auto, omdat je het beu bent met je Ford Fiësta of je Peugeot 207 bij een potentiële klant voor te komen rijden. Je auto een straat verderop parkeren heb je geen zin meer in, dus moet er een andere komen. Een representatieve SUV/Cross-over of een Passat Station. Voor erbij hou je gewoon je oude auto. Je wilt namelijk privé ook de nodige kilometers maken en dat gaat niet met de auto van de zaak. Althans, het kan wel, maar dan moet je 16% (0 gram CO2-uitstoot) of 22% (meer dan 0 gram CO2-uitstoot) bijtelling betalen over de cataloguswaarde van je zakelijk gekochte wagen. Dit bedrag wordt bij je winst opgeteld en daar mag je dan vrolijk belasting over betalen. Maar, dit hoeft niet. Als je niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gaat rijden met je nieuwe heilige koe, dan geldt er geen bijtelling. Dit moet je dan wel aan kunnen tonen middels een kilometerregistratie en dan in het bijzonder de rittenregistratie.

500 kilometer lijkt veel…

Bij de belastingdienst vraag je dan een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aan, als je jouw auto uitsluitend gebruikt voor de zakelijke kilometers. Met uitzondering van die 500 kilometer die je er privé mee mag rijden. Let wel, geen kilometer meer. De belastingdienst gaat je niet zomaar op je blauwe ogen geloven dat je met je business car onder de 500 kilometer privé blijft. Als ze er zin in hebben komen ze bij je langs en dan mag je bewijzen dat je je aan de regels van de fiscus hebt gehouden. Geen bewijs? Dan volgt er een naheffing en een fikse boete, de verzuim- en vergrijpboete. Weg winst. Om dit waterdicht te hebben moet je elke kilometer die je rijdt verantwoorden en verklaren. Dit kun je zelf registreren in een app of in een agenda, maar hier gaat zo veel tijd inzitten dat het je geld kost. Die tijd kun je namelijk niet besteden aan je business. Hier heb je de hulp nodig van Routevision, die jou helpt bij het veilig en vertrouwd registreren van al je ritten.

De tijdbesparende ‘Black box’

De tijdbesparende ‘Black box’

Routevision neemt je dit tijdrovende klusje uit handen door de kilometerregistratie te laten bijhouden met een ingebouwde ‘Black box’. Automatisch houdt het systeem elke gereden kilometer bij via het track & trace-systeem via GPS. Je voert alleen maar in of het gaat om een zakelijke- of een privérit. Het systeem doet voor jou de rest. Alleen zo creëer je een sluitende rittenregistratie waar de belastingdienst blij van wordt. Nooit meer mis je een rit en voorkom je problemen met de fiscus. Ze zijn streng, dus je kunt ze maar beter te vriend houden. Het ‘black box’-systeem kost per dag amper meer dan een simpele kop koffie. Erg weinig als je bedenkt hoeveel gedoe je voorkomt met een waterdichte kilometerregistratie.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close