FinancieelLifestyleOndernemenTechTech & InnovatieTips

In deze 4 cryptomunten had je op 1 januari moeten investeren

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Het is een ideaal moment om een balans op te maken van de cryptomarkt, die een opmerkelijk goed jaar achter de rug heeft. Onder andere Bitcoin kende een mooie groei ten opzichte van het begin van het jaar. Toch waren er nog een aantal andere cryptomunten waarin je maar beter had kunnen investeren.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin heeft een woelig jaar achter de rug, met zowel grote stijgingen als enorme dalingen. Onder andere Tesla’s beslissing om de cryptomunt niet langer te aanvaarden en China’s steeds strenger wordende houding ten opzichte van miningbedrijven hebben de cryptomunt verscheidene klappen verkocht. Toch heeft ’s werelds bekendste cryptomunt ook records gebroken en was het voor het eerst meer dan 50.000 euro waard. Over het algemeen hebben investeerders dit jaar best wel wat winst kunnen maken. Waar de munt op 1 januari 2021 nog 24.136 euro kostte, schommelt de koerswaarde sinds begin oktober onophoudelijk boven 40.000 euro.

Cardano (ADA)

Ook Cardano, dat een PoS-algoritme gebruikt en dat hierdoor energievriendelijker is dan het bekritiseerde Bitcoin, kende een woelig jaar. Op 16 mei betaalde je nog 1,88 euro voor de ADA-munt, terwijl dat op 20 juli nog maar 0,90 euro was. Dat is minder dan de helft in iets meer dan een maand tijd. Sinds de derde week van juli is ADA echter niet meer onder een euro gezakt en dat is toch opmerkelijk, want op 1 januari was de munt slechts 0,14 euro waard. Wie toen 1000 euro in de munt had geïnvesteerd, zou zijn investering intussen verachtvoudigd hebben. Volgens analisten kan je ook volgend jaar maar beter de Cardano koers in het oog houden, want de verwachtingen zijn uiterst positief.

VeChain (VET)

VeChain heeft dit jaar enkele mooie dingen laten zien en toonde aan dat het behoorlijk wat potentieel heeft. Op 1 januari van dit jaar betaalde je ongeveer anderhalve eurocent voor de munt en intussen is die waarde ongeveer met factor vijf toegenomen. Het heeft het dus minder goed gedaan dan Cardano, maar wel nog steeds beter dan Bitcoin.

Dat de VeChain koers zo gunstig evolueerde, heeft veel te maken met de heropflakkering van de mondiale economie. VeChain is namelijk een blockchainnetwerk dat gericht is op de supply chain. Ook de overstap van het energieverslindende PoW-algoritme (Proof of Work) naar het PoA-algoritme (Proof of Authority) zorgde voor de nodige enthousiasmering.

Dogecoin (DOGE)

De cryptomunt Dogecoin begon als een satire, een manier om aan te tonen dat crypto-investeerders in eender wat zouden investeren. Maar de cryptocommunity, met ene Elon Musk voorop, verwelkomde de munt maar al te graag. Er zijn de wildste plannen rond ontstaan, waaronder het financieren van een maanreis. Het zal dan ook niet verbazen dat deze cryptomunt met een shiba inu als logo het vorig jaar heel goed heeft gedaan.

Op 1 januari 2021 was de munt nog 0,3853 eurocent waard. Het was vrijwel waardeloos en er werd maar heel weinig in gehandeld. Maar daar kwam in de loop van 2021 verandering in. Een absoluut hoogtepunt was er op 8 mei 2021, toen de munt 56,0575 eurocent waard was of ruim 145 keer meer dan enkele maanden eerder. Nadien volgde er wel een correctie en is de waarde flink gedaald tot ongeveer 15 eurocent. Wie op 1 januari 2021 duizend euro investeerde, had nu bijna 39.000 euro en kon een blitse wagen kopen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close