Personeel

Het zakelijk huren van een vakantiehuis: 4 tips

Gezondheid staat momenteel centraal en dus werken we maximaal vanuit huis. De workflow valt niet automatisch stil en samenwerken kan ook wanneer niemand op kantoor aanwezig is, maar anderzijds verloopt niet alles altijd even efficiënt. Thuiswerken valt soms tegen, doordat de omgeving op den duur niet meer zo inspirerend is of omdat het erg druk is in huis. Ook vergaderen van een afstandje is niet altijd simpel. Om het wat leuker en eenvoudiger te maken volgen hieronder een aantal tips bij het huren van een zakelijk vakantiehuis.

# 1. Ga voor ruime vergaderruimtes

Vergaderen op afstand is en blijft de regel. Toch zal dit soms niet helemaal mogelijk zijn. Een goede brainstormsessie heeft bijvoorbeeld nood aan een vorm van spontaniteit die geen rem kan gebruiken. Online tools hebben altijd zo’n remmend effect. Als je alsnog samenkomt, is het wel belangrijk om dit te doen in een ruimte groot genoeg is en die over ventilatie beschikt. Ook een buitenruimte is ideaal, maar dan heb je natuurlijk wel het zonnetje nodig. Wanneer dit op de eigen werkplek niet mogelijk is, zijn er handige alternatieven. Zo biedt TopParken Business ruime vergaderruimtes aan waar je over alle benodigdheden beschikt en waar het mogelijk is om hierbij toch voldoende afstand te houden.

# 2. Kies een inspirerende omgeving

Gemotiveerd aan het werk blijven? Dat is veel gemakkelijker als je omgeving inspirerend is. Kies dus voor een omgeving die jou inspireert. De een zal eerder voor een workation vlakbij zee kiezen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan bossen. Ga voor een omgeving waar jij je fijn bij voelt en geïnspireerd door raakt. Je zal merken dat je ineens veel geconcentreerder aan het werk bent. De natuur heeft een goede invloed op ons gemoed en ons lichaam. Vanuit een huisje in de natuur maak je een geweldige wandeling, waarna je weer geïnspireerd aan de slag kunt. Bij TopParken kies je bijvoorbeeld al uit 17 parken.

# 3. Zorg voor een omgeving met goede technologie

Daarnaast is het belangrijk dat de technologie het goed doet. Je laptop of iPad kun je natuurlijk meenemen, maar ook het internet moet het goed doen als je bijvoorbeeld vergaderingen gepland hebt staan. Het is voor de andere deelnemers echt niet leuk als je voortdurend wegvalt omdat je internetverbinding het niet doet. Bij TopParken Business weet je in ieder geval zeker dat je altijd gebruik kunt maken van draadloos internet. Dit is dus zeker een goede keuze voor een workation.

Weet overigens ook dat audio belangrijker is dan video. Als je het niet comfortabel vindt om voor de camera te verschijnen, laat je de webcam uit. Zorg overigens wel voor een goede headset met een ruisonderdrukkende en achtergrondgeluiddempende microfoon zodat andere deelnemers geen last hebben van balderende korhoenen in de omgeving.

# 4. Boek een volledig uitgerust vakantiehuis

Niets is zo fijn als een vakantiehuis waar je gebruik kunt maken van allerlei gemakken. Dit geldt zeker voor zakelijke reizigers die graag een tijdje in een andere omgeving willen werken. Bij sommige vakantiehuizen kunnen zelfs de maaltijden verzorgd worden, zodat je jezelf echt helemaal op je werk kunt richten en misschien net even wat extra vrije tijd kunt nemen om tot rust te komen. Ga je echt voor luxe, dan kun je voor een vakantiehuis kiezen met wellness faciliteiten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close