OnlineTips

Groeit je webshop iets te hard? Deze zaken kan je makkelijk uitbesteden

Vooropgesteld is het natuurlijk uitstekend nieuws als het goed gaat met je webshop. De coronacrisis is voor veel bedrijven een ramp geweest, maar er zijn aardig wat webshops die tijdens en na de crisis flink zijn gegroeid. Een keerzijde van de medaille is dat het alleen maar drukker is geworden. Dit kan opgelost worden door meer personeel aan te nemen. Alleen is niet iedere ondernemer daartoe in staat, en als dit wel een realistische optie is, moet je nog aan goed personeel zien te komen. Ook kan het zo zijn dat je als webshop ruimte tekort gaat komen. Deze zaken kunnen eenvoudig worden uitbesteed, waardoor het leven voor ondernemers weer wat makkelijker wordt.

Warehousing

Warehousing is essentieel voor goede e-fulfilment. Warehousing is het opslaan van goederen die later worden verkocht of gedistribueerd. In feite is een warehouse alleen een opslagruimte, orderverwerking vindt elders plaats. Warehouses staan over het algemeen op logistiek aantrekkelijke plaatsen, aan doorgaande wegen, en zorgen voor een snelle toegang tot hoofdwegen. Zo weet je zeker dat de artikelen snel verzonden worden.

Pick & pack

Een bijkomende fulfilment service die door een gespecialiseerd bedrijf kan worden gedaan in het warehouse is pick & pack. Binnen dit proces vallen activiteiten zoals het verzamelen van de artikelen, het controleren en verpakken daarvan, en tot slot de verzending. Een belangrijk proces, dat wel aardig wat tijd kost. En tijd is vaak het probleem voor drukke B2B-webshops. Dat houd je nu dus over.

Verzending

Verzending

Door de verzending en het transport uit te besteden, ga je een hoop tijd besparen. Het zorgt ervoor dat je webshop nog verder kan groeien. Bestellingen die voor een bepaald tijdstip worden geplaatst kunnen diezelfde dag nog worden verzonden. De levertijd hangt af van de bestemming. Binnen Nederland kan je uitgaan van bezorging die uiterlijk de volgende dag plaatsvindt.

Reverse Logistics

Zeker bij online shoppen komt het regelmatig voor dat een bestelling niet naar wens is, of niet klopt. Dan stuurt de klant de bestelling retour. Als je B2B webshop de logistiek heeft uitbesteed, kan de retourverwerking ook door een externe partij worden verzorgd. Dit wordt reverse logistics genoemd. Zowel voor de ondernemer als de klant is het het beste als de retourafhandeling soepel verloopt.

Het complete pakket

Wil je echt geen zorgen meer op het gebied van fulfilment? Dan is het meer dan het overwegen waard om alles uit te besteden. Het proces dat begint in het warehouse en eindigt bij de klant is dan volledig voor rekening van het fulfilment bedrijf, zoals bijvoorbeeld TwenPack. Je betaalt hier natuurlijk wel een bedrag voor, maar aan de andere kant kan je je volledig concentreren op het ondernemen en je nog meer richten op het binnenhalen van nieuwe klanten. En dit levert uiteindelijk weer veel op!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close