KantoorOndernemenTips

4 manieren om je bedrijfspand helemaal eigen te maken

Als bedrijf met eigen bedrijfsruimte of zelfs een eigen bedrijfspand creëer je geen professionele en succesvolle uitstraling door je thuisbasis eruit te laten zien als een gemiddeld kantoor. Je wilt juist herkenbaarheid en in alles uitstralen dat dit het terrein van jouw bedrijf is. Daarom moet je een aantal dingen regelen om ervoor te zorgen dat je jouw bedrijfspand helemaal eigen maakt voor je bedrijf. We bespreken vier manieren om dat te doen.

Gepersonaliseerde mat

Het eerste waar je je bezoekers in feite mee verwelkomt in je pand, is de mat waarop ze hun voeten kunnen vegen. Dat is moment dat je kunt aangrijpen om meteen een professionele uitstraling aan je bedrijf te geven, namelijk met behulp van een gepersonaliseerde mat. Laat een mooie, kwalitatief goede mat maken in de kleuren van jouw huisstijl met minimaal het logo van je bedrijf erop. Overweeg ook een simpele welkomstboodschap, bijvoorbeeld door ‘Welkom bij’ boven je logo te plaatsen. Uiteraard zorg je ervoor dat jouw gepersonaliseerde mat regelmatig gestofzuigd en gewassen (geshamponeerd of gestoomd) wordt, zodat je een nette uitstraling blijft houden.

Raambestickering of muurbestickering

De ramen bij de entree van jouw bedrijfspand of bedrijfsruimte bieden ook ruimte om het meer eigen te maken. Dit kun je bereiken met behulp van raambestickering. Laat je bedrijfsnaam in chique bestickering prijken op de ramen van jouw bedrijfspand of bedrijfsruimte. Dit hoeft vaak niet eens in een (opvallende) kleur te zijn. Matte bestickering is vaak stijlvoller en ook gewoon prima leesbaar. Heb je te weinig ramen binnen in het gebouw om effectief te kunnen voorzien van bestickering? Dan kun je ook voor muurstickers gaan!

Muren in kleuren van je huisstijl

Manieren om je bedrijfspand helemaal eigen te maken

Het is fijn als jouw bedrijf terug te herkennen is in het pand. Dan hebben bezoekers ook eerder het idee dat ze op de goede plek zijn. Een manier om dit te bereiken, is door een aantal muren in kleuren van je huisstijl te schilderen. Ga niet voor een overkill, want dan ga je voorbij aan het bereiken van een professionele uitstraling en wordt het juist eerder wat kinderlijk. Ga voor de subtiele touches die aangeven dat dit pand of deze ruimte de huisbasis van jouw bedrijf is.

Bedrijfsnaam op de gevel

Bescheidenheid loont niet. Onderzoek de mogelijkheden om de naam van het bedrijf groot op de gevel van het pand aan te brengen. Zeker wanneer dit voor langere tijd je vaste locatie blijft, is dat de moeite waard. Je wilt immers ook dat mensen van afstand al weten dat ze op de goede plek zitten. En ook als ze niet bij jou hoeven zijn, worden ze wel herinnerd aan het bestaan van jouw bedrijf.

Natuurlijk vergt het wat investeringen om je bedrijfspand of bedrijfsruimte eigen te maken. Maar je creëert daarmee wel de uitstraling van een succesvol, professioneel bedrijf dat haar zaakjes op orde heeft. Als je dat ook bent, waarom zou je het dan niet laten merken?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close