Kantoor

Voordelen van een bedrijfstuin

Je ziet het steeds vaker, een bedrijfstuin. Bij de parkeerplaats of op het terras kom je bijvoorbeeld plantjes, boompjes en een gazon tegen. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en geeft je een motiverend gevoel. In deze blog staan een aantal voordelen van een bedrijfstuin. Zeker het lezen waard!

Inrichting van een bedrijfstuin

Het is noodzakelijk een bedrijfstuin op de juiste manier in te richten. De tuin moet er simpel en strak uitzien. Denk bijvoorbeeld aan een aantal plantenbakken of potten. Niet veel tijd? Ga dan voor een onderhoudsvriendelijke inrichting. Om goed gebruik te maken van de tuin mogen enkele tuinmeubelen niet ontbreken. Bied genoeg zitplaatsen voor minstens een paar collega’s.

Stress verminderend

Op het werk heb je soms te maken met werkdruk. Dit kan heel vervelend zijn. Zoek daarom met je collega’s een prettige omgeving waar je in de pauze even kunt ontspannen. Een oplossing hiervoor is een bedrijfstuin. In de buitenlucht kun je even lekker tot rust komen en genieten van de planten. Hierdoor vermindert de stress en neemt de concentratie op de werkzaamheden toe.

Bedrijfstuin

Motiverend

Naast dat een bedrijfstuin zorgt voor minder stress, verhoogd het ook de motivatie. Door buiten even een frisse neus te halen, krijg je nieuwe energie. Hierdoor heb je na de pauze weer genoeg arbeidsvermogen om nieuwe inspiratie op te doen. Je zult al gauw merken dat je gelukkiger en creatiever wordt in je werkzaamheden.

Imago verhogend

Met een verzorgde bedrijfstuin, die er netjes uitziet, verhoog je het beeld van het bedrijf. Een nette tuin geeft een goede indruk aan potentiële klanten. Je wil natuurlijk niet dat klanten al vooroordelen trekken over je bedrijf, omdat je parkeerplaats er niet echt verzorgd uitziet. Daarnaast vinden potentiële klanten het ook fijn om even de frisse neus te halen in de bedrijfstuin.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close