KantoorOndernemenTips

5 handige zaken om aan te schaffen voor de schoonmaak van je bedrijfspand

Jouw eigen bedrijfspand heeft natuurlijk ook onderhoud en reiniging nodig. Dit kun je uitbesteden, maar dat kan duur uitvallen. In plaats daarvan kun je ook voorzieningen treffen om zelf onderhoud te kunnen plegen of eigen medewerkers hiertoe in staat te stellen. We zetten een aantal zaken op een rijtje die je zou kunnen aanschaffen om het onderhoud van je bedrijfspand intern te kunnen houden.

Rolsteiger

Om de buitenkant van je bedrijfspand te kunnen reinigen, is het belangrijk dat je ook een stukje de hoogte in kunt. Een laagdrempelige manier om dat mogelijk te maken is met behulp van een rolsteiger. Deze kan op de rem gezet worden en beklommen worden. Ook kan een tweede persoon hem verplaatsen om voor degene op de rolsteiger mogelijk te maken dat deze snel verder kan met het volgende deel.

Hogedrukspuit

Voor het reinigen van de buitenkant van je bedrijfspand, komt een hogedrukspuit vaak goed van pas. Dit is eigenlijk de meest laagdrempelige manier om de gevel van het gebouw schoon te krijgen. Een hogedrukspuit kan vaak wonderen verrichten en is eigenlijk verrassend betaalbaar. Daarom is het zeker de investering waard voor het onderhoud van je bedrijfspand.

Shamponeerinstrumenten

Heb je veel tapijt op de vloeren van je bedrijfspand? Het reinigen hiervan is best een klus. Als je dit zelf wilt doen, kun je voorzieningen treffen om het tapijt shamponeren. Hiervoor heb je twee apparaten en het juiste reinigingsmiddel nodig. Ten eerste heb je een apparaat nodig waarmee je met een fijne straal water met reinigingsmiddel op het tapijt kunt aanbrengen. Met hetzelfde apparaat moet je aan het einde ook weer water kunnen opzuigen uit het tapijt. Ook heb je een boenapparaat nodig met een borstelschijf om het tapijt te kunnen borstelen nadat het ingezet is met reinigingsmiddel.

Steekwagen

Soms is het nodig om veel of grote spullen te verplaatsen om ergens onderhoud te kunnen plegen of te kunnen schoonmaken. Als je dit allemaal met de hand wilt verplaatsen, is dit een aanslag op de rug voor jou of de medewerkers die je hiervoor inschakelt. Een steekwagentje is een eenvoudig en niet al te duur hulpmiddel wat dit een stuk eenvoudiger kan maken. Het verplaatsen van de spullen kost dan een stuk minder moeite.

Schrobmachine

Schoonmaak van je bedrijfspand

Heb je lange gangen of grote oppervlaktes met PVC, tegels of een andere waterbestendige vloertype? Dan komt een schrobmachine van pas bij het reinigen hiervan. We doelen dan vooral op een relatief klein apparaat dat lopend bediend wordt, de vloer met behulp van water, schoonmaakmiddel en een schrobschijf reinigt en vervolgens zelf het vuile water weer opzuigt. Dit gaat een stuk vlotter en veiliger dan wanneer je alles moet dweilen. Dan is het risico van uitglijden ook groter dan wanneer je een schrobmachine gebruikt.

Het vergt een investering, maar als het goed is, kun je er ook lang plezier van hebben en er op de langere termijn mee besparen. Linksom of rechtsom moet je je bedrijfspand schoon houden en onderhouden, en dat kost nu eenmaal geld.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close