BusinessOndernemenPersoneel

Wat is RPO Recruitment?

Als organisatie wil je de juiste mensen aantrekken. Dit is van belang voor de sfeer, de groei en het succes van het bedrijf. Het zoeken naar het juiste personeel kost enorm veel tijd en is in deze kandidaat gedreven markt niet altijd even makkelijk. Je hebt hier de juiste recruiters voor nodig, mensen met kennis en ervaring. Experts binnen recruitment. Bedrijven die dit recruitment proces zelf niet kunnen uitvoeren omdat er bijvoorbeeld niet genoeg capaciteit is, kiezen vaak voor RPO (Recruitment Proces Outsourcing). 

RPO is het uitbesteden van het recruitment proces aan een externe partij. In organisaties komt het steeds vaker voor dat talent niet gevonden wordt en er weinig tijd is om relaties te onderhouden. Bij een RPO wordt het proces grotendeels beheerd en gecoördineerd uit de naam van de klant. Denk hierbij een het maken van de vacatures, het zoeken naar kandidaten en het afnemen van sollicitaties. Doordat bij een RPO recruiters fysiek aanwezig zijn op de locatie van de klant, krijgen zij al snel een goede feeling met het bedrijf. Ze kunnen hierdoor het juiste talent aantrekken en dus echt een meerwaarde leveren. 

De voordelen van RPO

De voordelen van RPO

Als organisatie hoef je niet met meerdere mensen of bureaus te schakelen. Je legt het proces in handen van één partij die binnen no time jouw bedrijf door en door kent. De samenwerking is efficiënt omdat de lijntjes heel kort zijn en omdat de opdracht makkelijk op- en af te schalen is. Bij een RPO betaal je alleen voor de diensten die je afneemt, dat is kosten efficiënt. 

In de huidige kandidaat gedreven markt is het als bedrijf vechten om de juiste kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Hier heb je het beste talent voor nodig. Als je kiest voor RPO recruitment, dan ontzorg je de organisatie. Je hebt minder last van conjunctuurwisselingen. Ideaal.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close