KantoorOndernemenTech

Met deze 4 praktische tips heb jij nooit meer last van slecht internet op kantoor

Heb je op kantoor last van slecht internet? Misschien stoort de wifi of ligt de verbinding in zijn geheel eruit? Dan is dat geen fijne ervaring. Veel bedrijven hebben hier last van, gelukkig zijn er verschillende oplossingen om slecht internet te verhelpen.

Overstappen is een optie

Als je niet meer contractueel bent gebonden, is overstappen altijd een optie. Maar hoe weet je dat het probleem weggaat als je overstapt van provider? Antwoordt: dat weet je niet. Er is een breed scala aan potentiële oorzaken voor waarom het internet het bij jou thuis niet goed doet.

Als je er van overtuigd bent dat het probleem bij de provider ligt, dan is de oplossing simpel: stap over. Wil je sneller en stabieler internet? Dan is glasvezel de oplossing. Kijk welke provider het beste bij je past en vergelijk glasvezel abonnementen.

Laat je verbinding uitmeten

Indien je vast zit aan een contract of je wil niet overstappen, wil je geen symptomen bestrijden, maar het probleem oplossen. Je kunt de verbinding laten uitmeten door je provider als je structureel last hebt van storingen. De kans is groot dat de provider de storing herkent als het aan de kabels of verbinding ligt. Vervolgens zullen ze gepaste actie nemen om het probleem op te lossen.

Plaats een wifi versterker

Een prima oplossing voor het verbeteren van je wifi is een wifi versterker te plaatsen op kantoor. Dit is een apparaatje dat je in het stopcontact stopt op meerdere plekken op kantoor. Deze verschillende versterkers zullen verbinding met elkaar maken en signalen doorgeven. Omdat de signalen worden doorgegeven rijken ze verder. Daarnaast zal een goede wifi versterker zorgen voor een stabiele verbinding.

Schaf een nieuwe router aan

Schaf een nieuwe router aan

Als de bovenstaande oplossingen niet werken dan is de laatste optie het aanschaffen van een nieuwe router. De router is het episch centrum van het internet. De kans is daarom groot dat het probleem oplost als er een nieuwe router wordt geïnstalleerd. Sommige provider leveren hun eigen routers aan. In dat geval zul je contact op moeten nemen met de provider.

Slecht internet hoeft niet langer een irritatie te zijn. Het is zonde om je te ergeren aan iets wat hoort te werken. Samengevat: stap over, indien mogelijk en gebruik internetvergelijk.nl om te kijken welke provider het beste bij jou past. Laat je verbinding uitmeten door je provider: als ze iets vinden kunnen zij het oplossen. Als dat niet werkt plaats je een wifi versterker en als dat geen succes heeft dan schaf je een nieuwe router aan.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close