Personeel

Drie manieren om personeel te laten groeien

Je wilt uiteraard het beste voor je personeel. Niet alleen omdat dat beter is voor hen, maar ook voor jou. Goed personeel doet goed werk en het is dan ook belangrijk om een prettige sfeer voor je werknemers te creëren. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat ze niet aan hun werk onderdoor gaan, maar juist groeien en steeds beter worden in wat ze doen? Dit zijn de drie manieren om het beste uit je personeel te halen.

1. Prioriteer eigen inbreng van je personeel

Het kan per werkplek behoorlijk verschillen of eigen inbreng van personeel gewaardeerd wordt, terwijl dit het beste in je werknemers naar boven kan halen. Geef je personeel het gevoel dat hun ideeën en mening bijdragen aan het bedrijf en de bedrijfscultuur en ze zullen zich voor de volle honderd procent inzetten. Waarom? Omdat het henzelf aangaat. De dingen die zij inbrengen hebben effect op de directe werkomgeving en zij krijgen dit dus in positieve of negatieve mate weer terug. Wie zou zichzelf in dat geval tegenwerken? Je denkt wel twee keer na.

Eigen inbreng van je werknemers? Beter werk en een goede sfeer als gevolg

Op deze manier zal je personeel nadenken over aspecten van het bedrijf waar ze normaal niks over te zeggen hebben óf geneigd zijn om over te klagen. Ze zetten zich op een positieve manier in en dit heeft niet alleen effect op het bedrijf, maar ook op de sfeer – met energieke en positieve werknemers tot gevolg. Je personeel zal meer voldoening uit het werk halen en er daardoor meer in kunnen stoppen. Wanneer je personeel groeit, groeit het bedrijf. Meer dan genoeg reden om je werknemers mee te laten denken. Stel ze maar eens de vraag: wat zou beter kunnen? Laat je verrassen door wat het losmaakt.

2. Biedt werk gerelateerde opleidingen aan

Opleidingen

Het wordt vaak genoeg gezegd: stilstand is achteruitgang. Om te groeien moet je blijven leren, ontdekken en ontwikkelen. Het aanbieden van verschillende, interne of externe, opleidingen haalt dit in je personeel naar boven. Door het leren van nieuwe dingen wordt de nieuwsgierigheid en inventiviteit vergroot, en dit kan iemand alleen maar ten goede komen. Een voor de hand liggende keuze is het aanbieden van werk gerelateerde opleidingen. Wie vindt het niet leuk om meer uit z’n werk te halen en iets nieuws bij te leren?

3. Denk aan cursussen en trainingen voor de gezondheid van je personeel

Cursussen waarbij mentale of fysieke gezondheid centraal staan zijn in het belang van je personeel én van je bedrijf. Misschien zijn je werknemers wel gebaat bij cursussen en trainingen rondom assertiviteit, mindfulness of het omgaan met stress. Gezond en positief personeel is een aanwinst en moet gekoesterd worden. Denk niet alleen aan de taak die je werknemers moeten volbrengen, maar ook hoe ze het doen. Gestresst en op je tandvlees je werk doen houdt niemand lang vol, en voor je het weet valt je werknemer door ziekte uit. Door je personeel de kans te geven om op allerlei gebieden te groeien help je niet alleen hen, maar ook je bedrijf.

De drie manieren op een rijtje

Je personeel helpen groeien is een vereiste voor een gezond en florerend bedrijf. Vraag om de inbreng van je werknemers en neem dit serieus. Luister naar ze en implementeer het waar kan. Denk niet alleen aan het werk dat gedaan moet worden, maar ook wie het doen en hoe het gedaan wordt. Voorkom dat je werknemers door ziekte uitvallen en investeer in hun mentale en fysieke gezondheid. Biedt opleidingen, cursussen en trainingen aan. Help ze groeien op werkgebied, maar laat het belang van mentale gezondheid zien door trainingen in mindfulness of assertiviteit centraal te stellen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close