BusinessOffline MarketingOndernemenTips

Pennen bedrukken, slim en handig

Als je zegt relatiegeschenk of weggevertje denken veel mensen gelijk aan pennen. En waarom niet. Pennen zijn het gebruiksartikel bij uitstek om het logo of de naam van het bedrijf erop te zetten. Pennen nemen een bijzondere plek in binnen het aanbod relatiegeschenken. Klein, praktisch, van uitermate goedkoop tot bijzonder prijzig en veel gebruikt. Pennen bedrukken is dus een slimme keuze.

Oorsprong relatiegeschenk

In Europa werd in de jaren zestig van de vorige eeuw het fenomeen relatiegeschenken geïntroduceerd en één van de eerste echte activiteiten was het pennen bedrukken. In Amerika bestond het relatiegeschenk al veel langer, sinds 1872 om precies te zijn, toen de eerste verkiezingsbutton door George Washington werd geïntroduceerd. In de jaren daarna ontstonden er steeds meer bedrijven die zich specifiek richtten op het verkopen van promotionele artikelen. Uiteindelijk leidde deze ontwikkeling in het begin van de twintigste eeuw tot de oprichting van de PPAI, een wereldwijde organisatie die bedrijven binnen deze branche verenigt.

Het hele jaar door

Het is een misverstand te denken dat relatiegeschenken alleen aan het eind van het jaar gegeven moeten worden. Het zijn juist die andere momenten door het hele jaar heen dat een geschenk door de klant extra gewaardeerd wordt. Zeker als het een origineel cadeau is, één die aansluit bij het bedrijf of erg gewild is. Het is een goede manier om de relatie te onderhouden. Je bedankt het bedrijf voor de samenwerking. Het is wel altijd belangrijk de doelgroep die je wilt bereiken voor ogen te houden bij je keus, maar het klopt niet dat goede relatieschenken altijd duur en groot moeten zijn want vergis je niet, het krijgen van een cadeau, hoe klein dan ook, is nog altijd leuk.

Makkelijke gift

Makkelijke gift

Pennen bedrukken is bij uitstek geschikt, juist omdat ze niet altijd als relatiegeschenk gezien of gebruikt worden. Een pen geef je makkelijk weg. Een pen pak je snel even ergens vandaan en wordt dan vaak, onbedoeld, in de eigen zak gestoken. Maar zo komt een pen wel overal, bij iedereen, op alle lagen van de hiërarchie bij bedrijven en privé. De pen en wordt door iedereen gezien en gebruikt.

Pennen bedrukken, perfecte promotie

Om de naam van je bedrijf te promoten is de pen een formidabele medestander. Een goed gekozen kleur, en profiel zijn belangrijk, net als de kwaliteit. Een pen die snel stuk is wordt niet vaak meer terug gepakt, maar een goede pen die lekker schrijft en lang meegaat wordt steeds weer opgezocht. Zo kan het zelfs gebeuren dat er specifiek om jouw pen gevraagd wordt. Een betere reclame voor je bedrijf bestaat er bijna niet. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer zevenenvijftig procent van de ontvangers van promotionele artikelen zoals de pen zich de naam erop kunnen herinneren en dat weggevertjes een groter publiek bereiken op een dag dan televisie of zelfs radioreclames. Pennen bedrukken en weggeven, daar kan geen advertentie tegenop.

Pennen bedrukken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een keus maken uit de vele verschillende soorten pennen ook niet. Bedenke welke uitstraling belangrijk is voor jou als bedrijf en wat past bij degenen die de pennen gaan gebruiken. Laat de pennen bedrukken en houd een behoorlijke voorraad aan. Goede pennen ben je zo kwijt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close