BranchesFinancieelVastgoed

Goud kopen? Zo gaat dit in zijn werk!

Het vertrouwen in de financiële wereld is door de crises sinds 2008 flink afgenomen. Banken in de VS bleken risicovolle verplichtingen aan te gaan, en hadden niet voldoende liquiditeiten om hieraan te voldoen. Daarnaast heeft de ECB al jarenlang vrij spel bij het drukken van Euro’s. De rente op spaargeld stelt hierdoor weinig meer voor, en spaargeld wordt door de inflatie in Nederland eigenlijk alleen maar minder waard. Veel mensen zijn dus op zoek naar nieuwe mogelijkheden om in te investeren, om hun spaargeld veilig te stellen. Jij als ondernemer ook? Investeren in vastgoed is populair maar vraagt vaak wel een behoorlijk startbedrag. Cryptovaluta zijn de afgelopen decennia ook sterk in populariteit toegenomen, maar blijken wel uiterst volatiel te zijn. Een betere oplossing lijkt teruggrijpen op een grondstof die al eeuwenlang waardevol blijft: goud. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goud kopen?

Hoe en waar kun je goud kopen?

Goud kopen is bij vermogensbeheer slim en noodzakelijk geworden. Vooral in onzekere tijden lijkt er geen veiligere belegging dan goud. Volgens Beste Bank zijn er momenteel drie manieren om voordelig en slim goud te kopen als belegging voor de lange termijn. Ten eerste is er het fysieke goud dat je thuis bezorgd krijgt en zelf in een kluis kunt opslaan. Je kunt met volledige privacy een portefeuille opbouwen, maar houd er wel rekening mee dat het goud kan worden geconfisqueerd of gestolen. Een veiligere optie als je goud kopen wil, is dit opslaan in een kluis in het buitenland (bijvoorbeeld in Zwitserland, Hong Kong of Singapore). Dit wordt ook wel goud op rekening genoemd. Als laatste is er ook nog een combinatie tussen goud en de blockchain, een zogenaamde goud gedekte token. Hierbij wordt het goud op de blockchain uitgegeven als een eigendomscertificaat of token. Goud kopen is mogelijk met diverse valuta, maar ook met cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum.

Goud kopen

Goud was, is en blijft waardevol

Vermogensbeheer voor ondernemers biedt tegenwoordig een ruime keus aan mogelijkheden om in te investeren. Om het risico op verlies zoveel mogelijk te spreiden wordt geadviseerd te investeren in verschillende zaken. Goud neemt hierin een belangrijk plaats in. Zelfs in politiek onrustige en financieel onzekere tijden wordt als richtlijn aangehouden rond de twintig procent van je vermogen te beleggen in edelmetalen zoals goud. Alleen goud lijkt op lange termijn geen koopkracht te verliezen. Zo kent het bijvoorbeeld sinds 1932 een rendement van maar liefst 4300 procent. En dat terwijl valuta minder waard worden, en het vertrouwen erin afneemt. Zo wordt bijvoorbeeld voorspeld dat de Dollar op den duur geen wereldreservemunt meer zal zijn, en hebben we te maken met systematische geldontwaarding door de huidige digitale geldprinter van de centrale banken. Hoewel ondernemers typisch mensen zijn die graag innovatief en vernieuwend te werk gaan, blijkt dat het soms maar beter is om terug te vallen op het ‘ouderwetse’ goud als investering.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close