BusinessTips

Waarom een inpaktafel onmisbaar is in jouw magazijn

Inpaktafels zijn speciaal ontworpen, stabiele werktafels voor magazijnen. Op een snelle, efficiënte en ergonomische manier kun je jouw bestellingen verzendklaar maken. We kunnen wel stellen dat een inpaktafel een onmisbaar onderdeel is binnen je magazijninrichting. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Efficiency en tijdwinst dankzij een inpaktafel 

Een professionele magazijn inpaktafel levert veel tijdwinst op. Jouw medewerkers werken sneller en kunnen de orders direct op de juiste manier controleren en verzenden. Je hebt al het verpakkingsmateriaal binnen handbereik. Bovendien is de inpaktafel de laatste plek waar je het product ziet zodat je het aan een laatste check kunt onderwerpen.

Ergonomisch werken aan een inpaktafel

De inpaktafels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ook zijn veel tafels in hoogte verstelbaar waardoor het voor elke werknemer mogelijk is om ergonomisch aan de inpaktafel te werken. Je vermindert het risico op lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Tevreden werknemers zijn minder vaak ziek en tonen meer betrokkenheid en zijn gemotiveerder.

Inpaktafel magazijn: indeling en samenstelling

Inpaktafel magazijn indeling en samenstelling

Je kunt kiezen voor een standaard inpaktafel of voor een modulaire inpaktafel. Een modulaire paktafel is eenvoudig uit te breiden zodat je de tafel helemaal naar wens kunt inrichten. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de indeling en samenstelling van je inpaktafel.

Hoeveel werkruimte heb je nodig en welke handelingen worden er verricht? Welke opbouw heb je nodig? Moet de magazijn inpaktafel mobiel zijn of in hoogte verstelbaar? Kies je voor handmatige of elektrische bediening? Wanneer je een duidelijk beeld hebt van de functionele eisen waaraan jouw inpaktafel moet voldoen, kun je gericht op zoek naar een inpaktafel die het beste past bij jouw wensen.

Inpaktafel magazijn: kies de juiste accessoires

Niet alleen de afmeting, opbouw en gewenste mobiliteit zijn belangrijk. Met de juiste accessoires kun je jouw inpaktafel zo efficiënt mogelijk inrichten en afstemmen op de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan houders voor etiketten, werkinstructies en barcodescanners, een monitorarm, legbord of afsnij-unit. Veranderen de werkzaamheden? Dan kun je de inpaktafel heel eenvoudig aanpassen.

Inpaktafel met afrollers en snijstandaarden

Het is erg praktisch om aan de paktafel een snijstandaard toe te voegen. Of je jouw producten nu wilt verpakken in kraftpapier, inpakpapier, golfkarton, luchtkussenfolie of schuimfolie, het verpakken van de producten gaat hiermee veel sneller en makkelijker. Ook voorkom je hiermee verspilling doordat je precies de hoeveelheid verpakkingsmateriaal gebruikt die je écht nodig hebt.

Inpaktafel magazijn kopen?

Ben je op zoek naar een inpaktafel magazijn? Heb je vragen over een maatwerk oplossing? Een gespecialiseerde adviseur helpt je graag met het maken van een ontwerp dat exact is afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close