BusinessOndernemen

Zijn opslagtenten de oplossing voor de gestegen prijzen van zakelijk vastgoed?

De prijzen van onroerend goed zijn in de afgelopen periode fel gestegen en een kentering in die cijfers zit er nog niet meteen aan te komen. Voor veel bedrijven is het vaak een moeilijke afweging maken omdat er dan wel een nood bestaat aan extra ruimte, maar er is niet altijd het nodige budget voorhanden om die extra ruimte te financieren. De zoektocht naar alternatieven dringt zich op en opslagtenten winnen steeds meer aan populariteit.

De voordelen

Als het kopen of huren van vastgoed niet binnen de financiële mogelijkheden van een bedrijf ligt, wordt op zoek gegaan naar alternatieven om toch die extra ruimte te creëren zonder een financiële aanslag op de budgetten van het bedrijf te plegen. Een mogelijkheid die dan vaak naar voor geschoven wordt, is het gebruik van opslagtenten. De vele voordelen die eraan verbonden zijn, maken voor veel ondernemers de keuze makkelijker.

Lagere kostprijs dan traditioneel vastgoed

In het afwegen van de mogelijkheden speelt uiteraard de uiteindelijke kostprijs een doorslaggevende rol. Door af te stappen van het traditionele idee van vastgoed en over te stappen naar een tentstructuur voor opslag kunnen de kosten aanzienlijk beperkt worden en moet niet ingeboet worden op beschikbare ruimte.

Snellere aflevering van de nodige vergunningen

Voor traditioneel vastgoed zijn al snel heel wat vergunningen nodig die elk zo hun eigen kostenplaatje hebben en waarvan het afleveren ervan een hele tijd op zich kan laten wachten. Door het plaatsen van een tentstructuur kunnen deze formaliteiten deels vermeden worden en kunnen de vergunningen die wel nog noodzakelijk zijn een heel stuk sneller aangevraagd en verkregen worden. Een dubbel voordeel naar zowel geld als tijd.

Flexibel inzetbaar

Het gebruik van een tentstructuur als antwoord op plaatsgebrek kenmerkt zich door een grote mate van flexibiliteit. Er is de keuze tussen kopen en huren, er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk naargelang het doel van de opslag en de tenten kunnen aangepast worden bij veranderende noden. Heeft het bedrijf veranderende noden naar opslag en extra ruimte toe, dan kunnen de contracten van de tentstructuren makkelijker opgezegd en terug opgenomen worden dan in het geval van een pand dat gehuurd of gekocht wordt.

Mogelijk op de eigen terreinen

Mogelijk op de eigen terreinen

Naar kostprijs toe bieden de tentstructuren nog een bijkomend voordeel omdat ze op de eigen terreinen kunnen geplaatst worden. Er hoeft zo geen externe locatie gezocht te worden waardoor verplaatsingen moeten gebeuren van het kantoor naar het magazijn bijvoorbeeld en omgekeerd. Winst in geld en tijd die niet onderschat mag worden, maar vaak over het hoofd gezien wordt.

Diverse toepassingen

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat tentstructuren enkel een oplossing bieden als magazijn, toch zijn de toepassingen eindeloos en kunnen de tenten ook gebruikt worden als showroom, als werkplaats of als winkel. Ook hier vinden we opnieuw een kostenbesparing omdat niet steeds naar een passend pand moet gezocht worden.

Is dit een waardig alternatief?

Als we de stijgende vastgoedprijzen naast de voordelen van de flexibele tentstructuren als extra opslag zetten, komen we als vanzelf bij een waardig alternatief uit. Naar comfort en uitrusting toe kunnen dezelfde eisen gesteld worden en omwille van de hierboven aangehaalde voordelen kan heel wat budget voor andere zaken gebruikt worden. Voor bedrijven die het hoofd willen bieden aan de stijgende vastgoedprijzen is dit alvast een prima alternatief met vele mogelijkheden en voordelen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close