BranchesIndustrieKantoorMarketingOffline MarketingRetailTech

Wat is het verschil tussen direct thermal en thermal transfer etikettenprinters?

Het gebruik van etiketten is op kantoor vaak onmisbaar. Snel een grote mailing verzorgen, mededelingen op de werkvloer plaatsen of producten etiketteren; het zijn zomaar een paar kleine voorbeelden. Ook etikettenprinters worden veel gebruikt en nemen u veel werk uit handen. In dit artikel leggen we u uit wat het verschil is tussen direct thermal en thermal transfer etikettenprinter. Zodat u precies weet welke voor u geschikt is.

Het grootste verschil is dat je wanneer je direct thermisch gaat printen je voor je etikettenprinter geen carbonlint (zgn inktlint) nodig hebt en bij een thermal transferprinter wel.

Hoe komt dat nu?

Thermische etiketten hebben een toplaag die reageert wanneer de etiketten door middel van de printkop worden verwarmd. De tekst die naar de etikettenprinter wordt gestuurd, wordt dan zwart geprint.

Toepassing van deze direct thermische etiketten:

  • Verzendetiketten (logistiek)
  • Food sector (versproducten)
  • Producten met een hoge omloop snelheid

Hoe werkt een thermal transfer etikettenprinter?

Wanneer je kiest voor een thermal transfer etikettenprinter, dan gebruikt u een carbonlint (zgn inktlint). Nu print de etikettenprinter met dezelfde warmte van de printkop het carbonlint op het etiket. Het carbonlint loopt nu mee met het transport van het etiket door de etikettenprinter.

Toepassing van de thermal transfer etiketten:

  • Producten met een lage omloop snelheid
  • Duurzame producten
  • Producten die een kunststof etiketten bevatten
    (denk aan chemische industrie, automotive branche)

Bij het thermal transfer printen van etiketten is een advies voor carbonlinten essentieel, omdat er zoveel soorten kwaliteiten in de handel zijn. Daarnaast zijn er verschillende type etikettenprinters, waarvoor aparte carbonlinten benodigd zijn.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close