BusinessFinancieel

3 manieren om aan financiering te komen voor je bedrijf

Een eigen onderneming beginnen is een mooi avontuur, maar er komt veel bij kijken. Er moet nagedacht worden over een naam, logo, huiskleuren, er moet een bedrijfsplan gemaakt worden en het moet ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel. Dit zijn een paar voorbeelden waar aan gedacht moet worden. Maar hoe zit dat met de financiering?

Als er een eigen onderneming wordt gestart moet er natuurlijk ook nagedacht worden over de financiering. In het begin, zal er niet veel winst gemaakt worden, maar er moet wel het een en ander betaald worden. Denk aan boekhouding, huur, personeel, ontwerpers, producten etc. Er zijn drie manieren om aan financiering te komen voor je bedrijf:

De eerste manier is het openen van een zakelijke lening. Dit is een lening speciaal voor bedrijven. Op korte termijn kan er geld worden geleend, zodat de dromen van het bedrijf werkelijkheid kunnen worden. Als de lening wordt aangevraagd, dient er een overeenkomst gemaakt te worden. In de overeenkomst staan de doelen waarvoor het geld geleend wordt. Bij het aanvragen van de lening wordt er een BKR-toetsing gedaan. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar jouw financiële verleden. Als de toetsing negatief is, kom je niet in aanmerking voor de lening. De aflossing van een zakelijke lening kan op twee manieren: maandelijks of per kwartaal een bedrag te betalen met rente.

Lening zonder BKR

Een andere manier is om gebruik te maken van een minilening. Dit is een lening speciaal voor kleine bedragen. Er kan maximaal 1500 euro geleend worden. De voordelen hiervan zijn dat het geleende bedrag binnen 24 uur op jouw rekening staat en dat het een lening zonder BKR is. Dit houdt in dat er geen BKR-toetsing gedaan wordt. Hierdoor kan iedereen er gemakkelijk gebruik van maken, mits de persoon 21 jaar of ouder is; woonachtig in Nederland; geen uitkering heeft. De aflossing van een minilening werkt als volgt: in twee termijnen betaal je het geleende bedrag af. De eerste helft wordt afbetaald op dag 31 en de tweede helft tussen dag 32 en 62.

Als laatste kan een bedrijf ook gefinancierd worden door sponsoren. Dit is een mooie mogelijkheid als het bedrijf geen gebruik wil maken van leningen. Om sponsoren te vinden moet er eerst onderzoek gedaan worden naar welke bedrijven interessant zijn. Vaak willen die bedrijven een plan zien van jouw bedrijf, zodat zij een inschatting kunnen maken of het hun geld waard is. Daarnaast willen bedrijven er vaak iets voor terugkrijgen. Voordat je een bedrijf gaat benaderen, denk dan alvast goed na over wat jij hun kan bieden.

Om ervoor te zorgen dat jouw mooie avontuur vlekkeloos verloopt, moet je jezelf voorbereiden en bedenken hoe je het gaat financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen: door een lening af te sluiten (zakelijke lening of een minilening) of gebruik te maken van sponsoren. Beide manieren hebben hun eigen voordelen, maar welke is het beste geschikt voor jou?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close