KantoorOndernemenTips

Je bedrijfspand omheinen: wat zijn de opties?

Het terrein van jouw bedrijf is niet bedoeld als openbaar gebied voor jan en alleman. Niet dat iedereen zomaar verkeerde bedoelingen heeft, maar helaas zijn er genoeg rotte appels die het nodig maken om je terrein te beschermen. Dat kun je doen door te investeren in een omheining. Dit houdt potentiële indringers fysiek tegen maar communiceert ook meteen duidelijk dat het hier om privéterrein gaat. Maar ga je passend hekwerk kopen, wat zijn dan je opties? We bespreken er een aantal.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is een populaire en goede optie. Het heeft een strakke en elegante uitstraling, en is stevig, wat het een uitstekende keuze maakt als erfafscheiding of terreinbeveiliging. Een prettige bijkomstigheid is dat het na het wat minder stevige gaashekwerk de voordeligste hekwerksoort is die je kunt kiezen. Dat zijn dus veel goede eigenschappen voor een aantrekkelijke prijs.

Tuinpoort

Kies je voor een wat lagere omheining die vooral als erfafscheiding moet dienen, dan heb je natuurlijk ook een deel nodig waardoor je het terrein op en af kunt. Hiervoor heb je in dit geval een tuinpoort nodig. Dat kan een enkele of een dubbele looppoort zijn, afhankelijk van hoe breed de opening moet zijn. Bij dubbele tuinpoorten hoeven niet per se beide helften geopend te worden als een brede opening niet nodig is.

Gaashekwerk

Gaashekwerk

Zoals gezegd is een gaashekwerk wat minder stevig van een dubbelstaafmat hekwerk, maar het is wel een van oudsher veel gebruikte vorm van afrastering. Het is de goedkoopste manier om je terrein af te bakenen en ongenode gasten buiten de deur te houden. Om daarvoor te zorgen, worden gaashekwerken aan de bovenzijde vaak voorzien van meerdere lijnen prikkeldraad.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is hekwerk met verticale spijlen en horizontale boven- en onderliggers. Spijlenhekwerken hebben een afschrikwekkende werking op potentiële insluipers en geven een strakke, representatieve uitstraling. Ze zijn in verschillende hoogtes en uitvoeringen te krijgen, die elk een eigen uitstraling geven. Het is mogelijk om voor een spijlenhekwerk te kiezen uit ronde of vierkante spijlen. De spijlen kunnen doorsteken boven de bovenligger en scherp afgezaagd worden als extra beveiliging tegen indringers. Ook kan een spijlenhekwerk voorzien worden van een stalen puntenkam die het overklimmen bemoeilijkt.

Het moet gezegd worden dat goedkoop duurkoop kan zijn in deze. Een laag hekwerk is makkelijker over te klimmen en een gaashekwerk kan kapot geknipt worden. Daarom is het beter om meteen te investeren in een duurzame omheining voor je bedrijfsterrein waar je nog lang de vruchten van kunt plukken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close