BusinessOndernemenPersoneel

Wat is een executive search bureau?

Het kan best lastig zijn om de C-line binnen je organisatie een invulling te geven. Mogelijk sta je zelf aan het hoofd van het bedrijf als CEO. Een zakenpartner kan de rol van CFO of bijvoorbeeld CTO invullen. Wat doe je met de rest van de functies binnen de C-line? Vraag je zakenrelaties die je in het verleden hebt opgedaan? Zet je online een vacature uit waarop willekeurige werkzoekenden kunnen reageren? Ook het inschakelen van een executive search bureau kan het overwegen waard zijn. In dit artikel lees je meer over de rol die een dergelijk bureau kan spelen bij de werving en selectie voor functies in de C-line van jouw organisatie. 

Zoeken naar executives voor jouw C-line

Een executive search bureau is gespecialiseerd in het zoeken naar executives voor de C-line van bedrijven. Bij dit proces spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Je wilt er bijvoorbeeld zeker van zijn dat een executive zich kan vinden in de visie en missie van je bedrijf. Het zou bijzonder vervelend zijn als er al na een paar weken discussies ontstaan over het volgen van de eerder opgestelde visie en missie. Ook moet een executive passen bij het karakter van de organisatie. Vind je het bijvoorbeeld prettig wanneer de afstand tussen werknemers en de C-line beperkt is? Houd je wellicht van een zeer formele verhouding tussen werknemers en executives? Een executive search bureau helpt je te zoeken naar een executive die past bij jouw organisatie en beleid. 

Meer dan het vinden van een geschikte sollicitant

Meer dan het vinden van een geschikte sollicitant

Over het algemeen gaat de dienstverlening van een executive search bureau verder dan het zoeken naar een geschikte sollicitant. Zo biedt het bureau vaak ook nazorg, om te kijken of de gevonden kandidaat daadwerkelijk past binnen je organisatie. Mogelijk ben je in de tussentijd ook op zoek gegaan naar een nieuwe sollicitant voor een vacante positie binnen de C-line. Op deze manier ontstaat er een voortdurende band tussen het bureau en je eigen bedrijf. 

Anders dan reguliere recruiters voor bedrijven

Het moge duidelijk zijn dat het werk van een executive search bureau anders wordt ingevuld dan dat van een reguliere recruiter. Recruiters gaan vaak op zoek naar mensen die zich binnen de operationele of mogelijk tactische laag van de organisatie bevinden. Deze posities zou je ook zelf in kunnen vullen door de HR-afdeling van je bedrijf op zoek te laten gaan naar geschikte kandidaten. Bij vacatures op een strategisch niveau is dat veel lastiger, zoals reeds beschreven werd.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close