Kantoor

Een kantoor in je eigen tuin: wat zijn de voordelen?

Wanneer je veel vanaf thuis werkt word je makkelijk afgeleid door allerlei dingen die om je heen gebeuren. Je wilt natuurlijk je werk en privé zo veel mogelijk gescheiden houden en daar is een ideale oplossing voor: een tuinkantoor! Door een tuinhuis of blokhut in te richten als kantoor creëer je snel een eenvoudig extra ruimte om in te werken. Doordat flexwerken steeds populairder wordt stijgt het aantal tuinkantoren enorm.

Waarom is het zo handig?

Door de digitale ontwikkelingen die plaatsvinden hoef je niet meer al het werk op kantoor te doen. Vrijwel iedereen heeft een zakelijke laptop en kan zijn werk doen vanuit huis. Eén of meerdere dagen vanuit huis werken wordt daarom ook echt als onderdeel gezien van “het nieuwe werken”. Doordat veel mensen besluiten thuis te werken zie je steeds vaker dat mensen een ruimte in hun huis als kantoor inrichten. Doordat dit in je woning zelf is ben je natuurlijk al snel geneigd om even wat anders te doen zoals huishoudelijke klussen. Dit kan je zo veel mogelijk vermeiden door je kantoor op een aparte locatie naast het huis te doen, bijvoorbeeld in een mooie tuinhuis of blokhut.

Wat zijn de voordelen?

Doordat een tuinkantoor makkelijk te realiseren is, mits je genoeg ruimte hebt in je tuin, kent het werken in een tuinkantoor veel voordelen. Om dit duidelijk te maken heb ik de vijf voordelen van het werken in een tuinkantoor op een rijtje gezet:

  1. Je creëert een rustige, maar vooral ook comfortabele werkplek voor jezelf. In deze ruimte word je niet afgeleid door andere huishoudelijke klusjes en heb je geen last van geluiden die andere in de woning maken.
  2. Je kan je werk- en privéleven eenvoudig gescheiden en wanneer er collega’s op klanten op bezoek komen hoef je deze niet in je woonkamer te verwelkomen.
  3. Doordat een tuinkantoor simpelweg in een tuinhuis naast je woning is bespaar je enorm veel tijd doordat je niet dagelijks vast hoeft te staan in het verkeer.
  4. Je kan het gehele kantoor inrichten hoe je het zelf wilt. Je hoeft geen rekening te houden met meubels in je huis en je kan ook je eigen apparatuur er neer zetten. Zo zie je vaak dat bedrijven op kantoor voor iedereen dezelfde set-up hebben, maar thuis kan je het maken zoals je zelf wilt.
  5. Je werkt in de natuur. Natuurlijk werk je niet echt buiten, maar doordat veel tuinhuizen grote deuren en ramen hebben voel je de natuur goed om je heen. In de warme zomerdagen doe je de deuren wijd open en kan je genieten van een windje dat binnen komt en in de koude zomerdagen kan je alles gemakkelijk dicht doen om de warmte binnen te houden.
Tuin kantoor

Het hebben van een tuinkantoor in jouw tuin kan heeft dus enorm veel voordelen voor wanneer je één of meerdere dagen per week thuis werkt. Tevens is het in veel gevallen zo dat je geen vergunning nodig hebt om een tuinhuis te plaatsen wanneer je onder de 40 vierkante meter blijft. Echter is het wel handig om dit in jouw gemeente te controleren om onverwachtse problemen te voorkomen. Je eigen werkplek in jouw tuin, wie wil dat nou niet?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close