BusinessFinancieelOndernemenStartupsTips

5 manieren waarop een zakelijke lening jouw bedrijf kan helpen groeien

Als ondernemer wil je uiteraard dat jouw bedrijf blijft groeien. Groei betekent namelijk vaak meer omzet wat ervoor zorgt dat jij uiteindelijk meer geld overhoud. Om te kunnen groeien, moet je mogelijk investeren . Niet ieder bedrijf heeft hier echter het geld voor. Heb jij momenteel ook geen geld voorhanden om te investeren? Denk dan niet dat dit niet mogelijk is. Je kunt namelijk kiezen voor een zakelijke lening. Wij zetten hieronder vijf manieren op een rijtje waarop een zakelijke lening jouw bedrijf kan helpen groeien.

1. Bedrijfspand aankopen

Heb je jarenlang een bedrijfspand gehuurd? Dan kun je na verloop van tijd besluiten dat je het pand wilt kopen. Hiervoor moet je vaak met een flinke som geld over de brug komen. Indien je zelf niet bij machte bent om het bedrag op te hoesten, kan een zakelijke lening jou hierbij helpen. Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd, zou het kunnen dat je het geld bijna direct op jouw rekening ontvangt. Je kunt het pand hierdoor binnen de kortste keren aankopen, waardoor niets de groei van jouw onderneming nog in de weg staat.

2. Investeren in machines

Binnen veel bedrijven worden machines gebruikt in het productieproces. Is dit ook binnen jouw bedrijf het geval? Dan kan een zakelijke lening helpen om oude machines te vervangen door nieuwe. Je kunt het geld van zo’n lening echter ook gebruik om innovatieve machines aan te schaffen. Hierdoor kun je bepaalde werkzaamheden mogelijk automatiseren. Dit levert jou een besparing op en bovendien verloopt de productie een stuk sneller.

3. Uitbreiding

Wil je jouw bedrijf uitbreiden? Dan kun je een groter pand kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een ander bedrijf over te nemen. Een bedrijfsovername is echter niet goedkoop. Beschik je niet over voldoende eigen vermogen om een bedrijf over te kunnen nemen? Kijk dan of dit mogelijk is met behulp van een zakelijke lening. Zo’n lening is namelijk ook ideaal om jouw bedrijf uit te breiden.

4. Nieuwe voertuigen aanschaffen

Er zijn veel bedrijven die voertuigen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan kranen, shovels of vrachtwagens. Extra voertuigen aankopen of oude voertuigen vervangen is echter een duur grapje. Een zakelijke lening aanvragen maakt het toch mogelijk om een dergelijke investering te doen.

5. Herfinancieren

Bij een zakelijke lening wordt een maximale looptijd afgesproken. Door bepaalde omstandigheden slaag je er mogelijk niet in deze op tijd af te lossen. In dat geval kun je de lening herfinancieren. Je sluit dan een nieuwe zakelijke lening af, waarmee je jouw oude schulden direct aflost. Op deze manier kan jouw bedrijf de ingezette groei gewoon doorzetten. En wanneer de groei doorzet, kun je de zakelijke lening binnen de kortste keren aflossen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close