BusinessTips

3 tips voor het verzenden van bestellingen via brievenbuspost

Denk je aan een pakketje, dan denk je aan bezorgers die met dozen voor de deur staan. Maar als je een webshop begint, kom je er ook snel achter dat een dure manier van verzenden is. Handige vouwdozen om producten in te versturen hoeven dan weliswaar niet zo prijzig te zijn, maar de frankering liegt er niet om. Als het product dat je verstuurt door de brievenbus past, kost de verzending een stuk minder wanneer je het via de brievenbuspost doet. We geven drie tips voor het verzenden van bestellingen via brievenbuspost.

Brievenbusdozen

Brievenpost betekent niet per se dat je de bestelling in een (bubbeltjes)envelop moet versturen. Er zijn namelijk ook brievenbusdozen waar je gebruik van kunt maken en die zich beter lening voor het verzenden van bijvoorbeeld boeken. Je betaalt wel wat meer voor het frankeren, maar als je slim bent en voor online frankering kiest, ben je juist goedkoper uit! Het bijkomende voordeel is dat je een track & trace-code krijgt, zodat zowel jij als de ontvanger het pakketje kunnen volgen. Dat verkleint de kans fors dat het pakje verdwijnt en jij als ondernemer economische schade oploopt.

Fashionpacks

Wil je kleding verkopen en via de post verzenden? Het lijkt vaak alsof kledingstukken niet door de brievenbus zouden passen als pakketje, maar met behulp van een zogenaamd fashionpack kan dit wél mogelijk worden. Dit is een luchtdichte verpakking die het volume van het kledingstuk flink verkleint, waardoor er meer door de brievenbus past en je dus flink kunt besparen op de verzendkosten.

Gebruik brievenbus of postzak bij PostNL-punt

Gebruik brievenbus of postzak bij PostNL-punt

Hoewel brievenbusdozen in principe ook in de rode brievenbus op straat zouden moeten passen, is het in het algemeen aan te raden om je brievenbuspakketjes (ook als ze in een envelop zitten) niet in een brievenbus buiten te doen, maar bij een PostNL-punt in de brievenbus of postzak te doen. Niet alleen loop je daar niet het risico dat er bij regen wat de brievenbus in komt of vandalen er bijvoorbeeld vuurwerk in gooien, maar je kunt er ook beter van op aan wanneer de post opgehaald wordt. Dat zorgt voor meer zekerheid dat je pakketje op tijd aankomt bij de klant.

Voor de klant is een voordeel van het ontvangen van diens bestelling via brievenbuspost dat hij of zij niet thuis hoeft te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen. Als je verzendkosten in rekening brengt aan de klant kunnen deze natuurlijk ook lager uitvallen, wat ook prettig is voor de klant.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close