BusinessFinancieelTips

4x wanneer je een incassobrief niet hoeft te betalen

Heb jij een incassobrief ontvangen? Dan komt deze vast niet gewenst. Het betekent vaak dat je iets niet hebt betaald. De afzender van de brief, een incassobureau, geeft je middels deze brief de mogelijkheid om de rekening alsnog te betalen. Ben jij het eens met de incasso en klopt de rekening? Dan kun je de rekening het beste vandaag nog betalen aan het incassobureau. Zo voorkom je een boete. Maar niet altijd klopt de rekening in de brief. Let er daarom op dat je deze goed checkt. In dit blogartikel lees je bij welke vier situaties je de rekening niet hoeft te betalen.

1. De rekening is verjaard

Het kan zo zijn dat een rekening verjaard. Als jij al een tijdje niks van de rekening hebt gehoord, kan het zijn dat deze verjaard is. Het is dan ook goed om altijd de datum en het verjaringstermijn die van toepassing is op de overeenkomst te checken. Wanneer het blijkt dat de rekening verjaard is, kun je dit het incassobureau laten weten. 

2. De rekening is onbekend

Heb jij geen idee waar de rekening voor bedoeld is en is de rekening geheel onbekend? Dit is onwaarschijnlijk maar komt soms voor. Heb jij geen overeenkomst gesloten met de schuldeiser die genoemd wordt in de brief? Dan kun je contact opnemen met het incassobureau. Het incassobureau zal de rekening voor je te controleren. Wanneer je geen geldige overeenkomst hebt gesloten met de partij, kun je dit ook laten weten aan het incassobureau. 

3. De rekening is oneerlijk

Wanneer je het niet eens bent met de rekening of je de rekening oneerlijk vindt, kun je het incassobureau schriftelijk contacteren. Hierbij kun je aangeven dat en waarom je het niet eens bent met de rekening. Het incassobureau moet vervolgens bewijzen waarom je de rekening wel dient te betalen. Als je niet tevreden bent over het gekochte product/de geleverde dienst, dan zul je de schuldeiser vaak eerst in gebreke moeten stellen.

4. De rekening is al betaald 

Factuur is al betaald

Wanneer je recent de rekening in kwestie al hebt betaalt, nog voordat je de incassobrief hebt ontvangen, hoef je de rekening natuurlijk niet nog een keer te betalen. In dit geval kun je het incassobureau in een aangetekende brief laten weten dat de brief al betaald is. Zo kunnen zij de zaak sluiten. 

Heb jij een incassobrief ontvangen maar is er een van bovenstaande punten aan de hand? Dan hoef je de rekening niet te betalen. Neem in alle gevallen wel contact op met het incassobureau. Zo kunnen zij verdere stappen ondernemen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close