BranchesBusinessKantoorVastgoed

Wat is een proptech bedrijf?

Wanneer men begint met zoeken naar een nieuwe kantoorruimte, zal er snel opgemerkt worden dat er talloze bedrijven zijn die allerlei diensten aanbieden die daarbij helpen. Uiteraard zijn er de reguliere bedrijfsmakelaars, maar ook veel bedrijven die online diensten aanbieden. In de afgelopen jaren heeft het fenomeen proptech de kop op gestoken. Proptech is een samentrekking van de woorden ‘Property Technology’ en verwijst naar bedrijven die technische oplossingen bieden in de zoektocht naar vastgoed. Daar blijft het echter niet bij: proptech wordt ook gebruikt bij het innoveren van business modellen binnen de vastgoed branche. Zo blijft de markt zich ontwikkelen en meer diensten aanbieden.

Het ideale kantoor maak je zelf

De nieuwe diensten die via technologische oplossingen aangeboden kunnen worden maken het zoeken naar kantoorruimte een stuk gemakkelijker. Zo wordt het vergelijken van kantoorruimtes versimpeld doordat je met 3D renders vanaf je PC door het kantoor kunt lopen. Vervolgens kan je in een soortgelijke omgeving ook gelijk het kantoor meubileren, zodat je een nog beter beeld krijgt van het uiteindelijke plaatje. Een bedrijf dat een dergelijke dienst aanbiedt is SKEPP. Met hun officeplanner krijgt de bezoeker direct inzicht in de indeling van je kantoor. Deze indeling is bovendien schaalbaar: je kantoorindeling kan meegroeien met jouw bedrijf.

Het doel van proptech

Proptech vastgoed

Met het inzetten van techniek in combinatie met vastgoed wordt ervoor gezorgd dat bedrijven zich steeds gemakkelijker kunnen aanpassen aan snel veranderende situaties. Digitale opties zorgen er voor dat een fysieke kantoorruimte snel kan worden uitgebreid of juist verkleind en meubilair snel kan worden aangepast aan nieuwe behoeftes. Hierdoor worden leiders in staat gesteld om daadkrachtiger te werk te gaan en ze kunnen hun personeel en klanten beter tevreden stellen.

Innoveren met proptech

Het tevreden stellen van stakeholders is altijd lastig; iedereen heeft andere wensen en eisen. 3e partijen kunnen bovendien druk uitoefenen om een organisatie een bepaalde kant op te duwen. Met het gebruik van proptech wordt een organisatie veel flexibeler en wordt het gemakkelijker om aan meer wensen te voldoen. Denk aan specifieke kantoorindelingen voor iedere persoonlijkheid, milieuvriendelijke meubels en ook locaties die precies aansluiten op de werkzaamheden van jouw bedrijf. Haal ook het meeste uit jouw bedrijfsvestiging – kijk eens rond op de website kan een proptech bedrijf!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close