Personeel

Vijf leuke en nieuwe bedrijfsuitjes om te ondernemen

Bedrijfsuitjes bestaan al sinds jaar en dag, maar of het idee altijd even hartelijk ontvangen wordt verschilt nogal. Het doel is de sfeer onder collega’s te verbeteren of goed te houden, maar soms wordt het vooral als verplichting ervaren en wordt het tegenovergestelde bereikt. Gelukkig zijn er steeds meer echt leuke personeelsuitjes te vinden. Wij zetten ze voor je op een rij: vijf nieuwe en leuke personeelsuitjes om te ondernemen.

1. Leer samenwerken in en ontsnappen uit een Escape Room

Escape room

De laatste jaren springen ze als paddenstoelen uit de grond en zijn ze het toneel van mening groepsuitje: de Escape Room. In allerlei variaties te vinden en met diverse thema’s en uitkomsten. Voor iedere groep is er een geschikte Escape Room. Leer op een andere manier samenwerken en ontdek verschillende kanten van collega’s. Wie weet haalt een Escape Room wel het beste uit die altijd wat stille werknemer en leer je informatie waaruit je ook op de werkvloer je voordeel kunt halen.

2. Zet het vuur aan de schenen tijdens een dag als brandweerman en – vrouw

Misschien heb je hier en daar een werknemer die stiekem wel bij de brandweer had gewild. Dan kan diegene het hart ophalen op met dit personeelsuitje, waarbij je als team aan de slag gaat als brandweermannen en – vrouwen. Ook bij dit uitje staat samenwerking centraal en leer je je collega’s op een ongedwongen manier kennen. Bovendien kan de dag worden afgestemd op de wensen van iedere groep en wordt deze fysieke bezigheid afgesloten met een heerlijke barbecue.

3. Laat de creativiteit stromen bij het maken van een VR-film

Laat je creativiteit de vrije loop met dit uitdagende personeelsuitje. Een (korte) film maken is een uitdaging op zich, maar het element ‘Virtual reality’ daaraan toevoegen? Dat is pas een opdracht. Het ideale aan dit uitje is dat het op iedere gewenste locatie te doen is, dus zelfs op kantoor. En het grote voordeel? Na afloop heb je een concreet aandenken aan dit uitje met je collega’s: een heuse film.

4. Waan je in het populaire tv-programma en ontdek: ‘Wie is de Mol?’

Altijd al eens mee willen doen aan ‘Wie is de Mol?’? Met dit personeelsuitje krijg je de kans om het populaire tv-programma na te bootsen. Dit spel is in iedere grote stad van Nederland te spelen en leert je als één van de weinige teamuitjes je collega’s met argusogen te bekijken én met hen samen te werken. Wie blijkt er ontzettend goed te kunnen liegen en wie loopt er met open ogen in? Sluit het programma af met een gezamenlijke maaltijd en het personeelsuitje is compleet.

5. Speel ‘Cluedo’ in het echt en ontdek wie de moord heeft gepleegd

Was jij vroeger fan van het spel ‘Cluedo’? Dit is het moordspel in het echt. Begeef je naar vroegere tijden, wanneer tijdens het afsluitende schoolfeest een dood lichaam wordt aangetroffen. De vraag is uiteraard: wie is de moordenaar? Verschillende verdachten treden aan, maar wie komt erachter wie écht schuldig is? Zet je detective-bril op en hoor je collega’s uit. Een personeelsuitje om niet te vergeten en waarover nog lang wordt nagepraat.

Leuke en nieuwe personeelsuitjes op een rij

Met deze tips gaat het gegarandeerd lukken om een leuk en nieuw personeelsuitje te vinden. Ga voor de uitjes waarbij samenwerken centraal staat, zoals de Escape Room, zet het vuur aan de schenen tijdens een dag als brandweerman en – vrouw of laat de creativiteit los tijdens het maken van een echte VR-film. Breng elkaar aan het twijfelen bij het achterhalen wie de Mol is of wie de moord begaan heeft. Tijdens deze uitjes leert jullie team elkaar op een nieuwe manier kennen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close