Tips

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Als je op reis gaat naar het buitenland, kun je niet overal met je reguliere pinpas betalen. Niet alle landen zijn zo op het elektronisch betalen als dat Nederland dat is. Het kan dan soms een hele klus zijn om je aankopen betaald te krijgen, of om geld uit de muur te halen. De oplossing voor dit probleem is een creditcard. Met deze pas kun je wereldwijd eenvoudig betalen en je kunt ook overal geld uit de pinautomaat halen. Wij laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn om de juiste creditcard aan te vragen en van welke voordelen je vervolgens kunt profiteren.

Met de visacard betaal je overal zonder moeite

Omdat de visacard wereldwijd geaccepteerd wordt, hoef je niet meer bang te zijn dat je ergens niet kunt betalen. De pas werkt tegenwoordig hetzelfde als een pinpas: je haalt je kaart door de kaartlezer, vult je pincode in en je betaling is geregeld. Je kunt ook online aankopen doen met je visacard. Als je je product gaat afrekenen, vul je de code in die op de kaart staat en vervolgens keer je de kaart om. Daar staat een driecijferige code die je eveneens invult bij je gegevens. Vervolgens worden je gegevens gecontroleerd en klaar is de betaling.

Een creditcard is meer dan alleen een betaalmiddel

Een creditcard is meer dan alleen een betaalmiddel

Wie een creditcard neemt, kiest niet alleen voor een heel handig betaalmiddel, het is ook een verzekering. Afhankelijk van het type kaart dat je kiest, zijn je aankopen namelijk voor een bepaalde periode verzekerd. Deze termijn kan oplopen tot een jaar. Is er dus iets aan de hand met je aankoop, dan kun je het altijd ruilen. Heb je iets online besteld en is je pakketje nooit aangekomen? Dan zijn de kosten gedekt omdat je visacard ook een ‘aflevergarantie’ heeft. Zo weet je zeker dat je geen geld verliest door slechte producten of leveringen. Word je op vakantie bestolen en heb je geen geld meer? Dan kun je noodgeld ontvangen om je probleem op te lossen.

Kan iedereen een creditcard aanvragen?

Als je graag een visacard wilt aanvragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je vraagt namelijk de mogelijkheid aan om iedere maand een lening af te sluiten en daarom moet je kredietwaardig zijn. Je mag daarom de afgelopen zeven jaar geen betalingsachterstanden opgebouwd hebben. Vandaar dat een BKR-check gedaan zal worden. Ook moet je minimuminkomen per maand tenminste 1.150 zijn en uiteraard moet je 18 jaar of ouder zijn. Je dient te beschikken over een IBAN-bankrekeningnummer en je moet in Nederland wonen. Is je aanvraag eenmaal goedgekeurd, dan kun je je pas binnen een paar dagen in de bus verwachten. Voldoe je niet aan deze eisen dan heeft ANWB ook een oplossing namelijk de ANWB GO Card. Dit is een creditcard waar je vooraf geld op stort. Er is dus geen betaallimiet en hierdoor vervalt het minimum inkomen en de BKR controle.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close