Kantoor

Wat heb je nodig op kantoor?

Om een groot kantoor draaiende te houden zullen er soms op grote schaal inkopen gedaan moeten worden. Als je dat niet gewend bent, kan dat spannend zijn. Koop je namelijk de verkeerde dingen, dan is dan een fout die je niet heel makkelijk kan herstellen. Het doel van dit artikel is om je een wat beter inzicht in de benodigdheden van een kantoor te geven, opgedeeld in verschillende delen. Zo kun je hopelijk zelfverzekerd aan de slag!

Kantoorbenodigdheden

Wat de basisbenodigdheden voor jouw kantoor zijn, hangt natuurlijk af van het type kantoor waar je werkt. Bedenk voor jezelf wat de typische activiteiten in jouw kantoor zijn. Wordt er veel overlegd, of is iedereen voornamelijk met zijn eigen werk bezig? Wordt er veel met computers gewerkt, of maakt men nog graag aantekeningen op papier? Aan de hand van deze informatie kun je vervolgens de juiste aankopen doen. Er zijn in ieder geval een paar dingen die geen enkele kantoorruimte mag missen. Denk aan pennen, papier, notitieblokken, nietmachines, en mappen voor de organisatie. Controleer of er van deze spullen nog genoeg is, of bestel ze anders bij.

De keuken en pauzeruimte

Een kantoor heeft een fijne pauzeruimte nodig. Hier kunnen je collega’s even de tijd nemen om hun lunch te bereiden en op te eten, en gezellig met elkaar te kletsen. Een goede pauzeruimte zorgt ervoor dat iedereen op werk zich gewaardeerd voelt, en voorkomt een hoop frustratie. Iedereen weet hoe vervelend het is als de vaatwasser het weer niet doet, of de koelkast heel vies is. Zorg daarnaast dat de keuken van het kantoor gevuld is met handige spullen. Als collega’s eten of drinken meenemen, is het fijn als er plastic glazen en eetgerei in de keuken te vinden zijn. Het is een kleine moeite, maar zorgt voor een hoop extra waardering!

Schoonmaak en onderhoud

Na een lange werkdag kan het soms zo zijn dat het kantoor niet in de schoonste staat is. Als je vervolgens de volgende dag weer moet beginnen, is het wel zo fijn als dat op tijd opgelost is. Houd dus bij het inkopen ook genoeg rekening met de schoonmakers. Zij hebben voldoende schoonmaakmiddelen, sponzen en vaatwas doekjes nodig om hun baan goed te kunnen doen. Ook zul je vaak vuilniszakken moeten inslaan. Als je tijd over hebt, kan het ook een goed idee zijn om te controleren of alle apparaten op werk nog naar behoren functioneren. Zo niet, dan is het misschien tijd om deze te vervangen!

Alles voor de koffie

De kantoorcultuur draait voor een groot deel om koffie. Voor veel mensen zijn koffiepauzes de manier om even bij te komen, met collega’s te kletsen, en vervolgens met hernieuwde energie weer aan de slag te gaan. Het is dus belangrijk dat alle benodigdheden voor het koffieapparaat op tijd worden aangevuld. Koffiebonen, melk, koffie creamer, suiker en thee gaan er sneller doorheen dan je denkt. Daarnaast heb je koffiebekers nodig, om naast het apparaat te zetten. Let wel dat de koffiebeker van karton is, dat kan flink in de prijs schelen. Met al deze tips kun je op kantoor wel even verder!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close