BranchesIndustrie

Waarom led verlichting interessant is voor bedrijven?

Besparing op energiekosten

Wanneer je een bedrijf runt is het altijd aantrekkelijk als je kunt besparen op de kosten. Als je LED verlichting aanschaft voor je bedrijf, ben je niet alleen minder geld kwijt aan de energiekosten, maar zijn de investeringskosten voor LED verlichting fiscaal aftrekbaar. Als je investeert in LED verlichting, kun je via de EIA 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van jouw bedrijf. Hoe groot jouw voordeel is, hangt af van jouw belastingtarief. Maar is ruim genoeg om LED verlichting serieus te overwegen.

Veiligere werkomgeving
Wanneer je een industrieel bedrijf hebt, is veiligheid voor je werknemers een belangrijk aspect. LED verlichting draagt bij aan een veiligere werkomgeving. Dit komt omdat deze verlichting minder warm wordt. Dit in tegenstelling tot gloeilampen en halogeen verlichting. LED verlichting wordt niet heel warm, waardoor werknemers zich niet zullen branden wanneer ze de verlichting per ongeluk aanraken. Het is aan te raden om voor industriële led verlichting te kiezen die voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Dit staat voor ATmosphères EXplosibles. ATEX LED armaturen zijn zo ontworpen om kortsluiting van de lamp te voorkomen. Hier is het onmogelijk gemaakt dat een elektronisch component contact kan maken met de omgeving. Zo is er met deze verlichting geen kans op explosiegevaar.

Werkelijke kleuren van producten tonen
Bij showroom verlichting is het belangrijk dat de bezoekers de producten goed kunnen bekijken. De werkelijke kleuren van producten moeten goed getoond worden.  Daarnaast moeten alle details goed zichtbaar zijn. Een hoge CRI waarde is hierbij van belang. CRI betekent Coloring Rendering Index. Dit geeft de kleurnatuurgetrouwheid aan van verlichte producten. LED Design Holland kan je uitstekend adviseren welke LED armaturen met de juiste CRI waarde je het beste voor jouw showroom kan gebruiken.

Verbeteren van de productiviteit
Verlichting kan de productiviteit van medewerkers zeker beïnvloeden. Een goed verlichte ruimte kan de productiviteit verhogen en bijdragen aan een betere werksfeer. Goede verlichting vermindert vermoeide ogen, hoofdpijn en kan bijdragen aan de nauwkeurigheid van werken. Door ook hier te kiezen voor led verlichting met de juiste CRI waarde kan dit bijdragen aan een verbetering van de productiviteit. Voor de CRI waarde wordt een schaal van 0 tot 100 gebruikt. De lichtbron wordt hierbij vergeleken met daglicht. Daarbij geldt hoe hoger het getal, des te beter de verlichting de kleur weergeeft. Een CRI tussen 80 en 89 is een kleurweergave die voor de meeste werkruimtes voldoende is.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close