Duurzaamheid

Vijf redenen om een elektrische auto te leasen

Een nieuwe auto is een hele uitgave. In veel gevallen kan het goedkoper zijn om via private lease een auto te leasen dan dat je een nieuwe auto koopt. Grote leasemaatschappijen kopen een heleboel auto’s in tegen hoge kortingen. Ook hebben ze vaak een lucratief onderhoudscontract en verzekeringen. Als particulier krijg je het bijna niet voor elkaar om tegen dergelijke bedragen een nieuwe auto te kopen. Als je zelf ook nog geld moet lenen om een auto aan te schaffen, dan is het helemaal handig om eens de prijzen te vergelijken met private leasen. Vrijwel zeker ben je met het leasen van een elektrische auto goedkoper uit.

Waarom zou je een elektrische auto kiezen?

Zoals je net hebt kunnen lezen kan het dus voordeliger zijn om een auto te leasen dan er eentje zelf nieuw te kopen. Hieronder staan vijf redenen uitgelegd waarom het echt een goed idee kan zijn om een elektrische auto te kiezen.

Elektrisch rijden is schoner en klimaatbewust

Tegenwoordig lees en hoor je overal over de klimaatactivisten, de plastic soep en de fijnstofdiscussie. Het milieu is een onderwerp dat veel mensen na aan het hart ligt. Voordeel van een elektrische auto is dat hij geen luchtverontreinigende stoffen uitscheidt. Wil je duurzamer rijden, dan is een elektrische auto absoluut een optie!

Elektrisch rijden is goedkoper

Leasen elektrische auto

Het geeft dus niet alleen een goed gevoel om elektrisch te rijden, het voelt ook prettig in de portemonnee. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel. De overheid heeft ook diverse regelingen om het elektrisch rijden aantrekkelijk te maken.

Thuis voor de deur je auto opladen

Het is ontzettend makkelijk en handig dat je thuis je auto kunt opladen. Geen ritje meer naar een benzinestation. Wist je dat verschillende gemeentes zelfs gratis oplaadpunten laten aanleggen speciaal voor de gebruikers van elektrische auto’s? Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden. De overheid wil mensen graag prikkelen om elektrisch te rijden.

Een steeds groter aanbod om uit te kiezen

De tijd dat er nog maar twee modellen elektrische auto’s waren is voorbij. Steeds meer grote automerken hebben een elektrische auto in hun assortiment zitten. De keuze wordt steeds groter en er is dus altijd wel een auto bij die past bij jouw smaak en budget.

Een steeds grotere actieradius

Veel mensen denken dat je niet ver komt met een elektrische auto. Je laadt hem thuis en op het werk op. De actieradius van veel mensen tussen thuis en werk is niet zo groot. Dat betekent dat je met een elektrische auto makkelijk heen en weer naar je werk kunt. Wist je dat Nederland koploper is in de EU op het gebied van laadpalen? En dat je tegenwoordig ook kunt snelladen? De actieradius wordt in de toekomst alleen maar groter. Zeker bij de elektrische automodellen die er in 2020 en 2021 aan gaan komen, de tesla model 3 bijvoorbeeld. In 2021 komt daar een nieuwe accu bij met een veel grotere actieradius dan nu.

Hopelijk heeft dit artikel je aan het denken gezet en ben je er nu van overtuigd dat er vele voordelen zitten aan een elektrische auto.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close