Kantoor

Vijf leuke werkplekken buiten kantoor

Het gebeurt meer en meer: flexwerken. We zijn continu on the move en passen onze werkplek daar het liefst op aan. Toch zijn niet alle flexwerkplekken even ideaal en zijn een aantal criteria van belang. Zijn er voldoende stopcontacten? Is de wifi goed? Wat is het aanbod qua eten en drinken? Ligt het centraal gelegen en reis je er gemakkelijk naartoe (en weer vandaan)? Met dit lijstje heb je ze altijd bij de hand: leuke werkplekken buiten kantoor, voor verschillende Nederlandse steden één.

1. De Stationshuiskamer op Rotterdam Centraal: centraal en rustig

Werken in Rotterdam Centraal

Over centraal gelegen gesproken: de Stationshuiskamer bevindt zich op Rotterdam Centraal. Ideaal als je onderweg bent en snel een plek nodig hebt om neer te strijken. Ook als je trein vertraging heeft en je wilt werken terwijl je wacht op actuele reisinformatie is deze huiskamer handig om te multitasken. Door de gezellige inrichting doet de plek zijn naam eer aan en doordat je van boven op de vertrekhal neerkijkt ben je niet direct afgeleid door alle voorbijgaande reizigers.

2. Licht en sfeervol bij Het Gegeven Paard in Utrecht

Deze locatie ligt wederom dichtbij een station, al moet je je er dit keer wel heel even buiten wagen. Het Gegeven Paard ligt in het nieuwe complex van Tivoli Vredenburg en wordt gekenmerkt door een lange bar en voldoende grote tafels waaraan je lekker kunt werken. Ook is er voldoende daglicht, wat – zeker tijdens een lange dag werken – zeer welkom is. Bovendien kun je je bezoek combineren met een avondje uit, want dat is waar Tivoli Vredenburg als muziekpodium om bekend staat. Twee vliegen in één klap!

3. Heerlijke eenpersoonsplekjes bij Moma & Co in Amsterdam

Wat is heerlijker dan je in je eigen eenpersoonswerkplek terug te kunnen trekken? Bij Moma&Co kan dat. Door het gebruik van ‘huisjes’ heb je privacy, maar ben je niet volledig van je omgeving afgesloten. Een ideale combinatie voor iedere flexwerker. Na afloop van je werkdag doe je nog een drankje in bar/restaurant het Wilde Westen en vertrek je daarna naar je eindbestemming. Gelegen in de buurt van het Amsterdamse Bos en Lommerplein bevindt je je zo in tram of bus naar je afspraak of treinstation naar keuze.

4. Karakteristieke werkplek in het Dordste Villa Augustus

Voor de nodige dosis inspiratie kom je hier aan je trekken: Villa Augustus in Dordrecht. Strijk met je laptop neer aan de leestafel of aan één van de tafeltjes met uitzicht op de grote (moes)tuin rondom het pand. Bestel een lekkere lunch, gemaakt met producten uit diezelfde moestuin en geniet van het authentieke karakter van deze plek. Moet je even de benen strekken? Maak, voordat je je werk voortzet, buiten een wandeling. Villa Augustus is goed te bereiken met de auto en ligt met de bus vijf minuten van Dordrecht Centraal.

5. Authentiek en industrieel: De Brandweerkantine Maastricht

Houd je van groots opgezette ruimtes met een industriële uitstraling? Dan zit je bij De Brandweerkantine in Maastricht helemaal goed. De verschillende tafels en stoelen geven het een speels karakter waardoor jij je volop kunt laten inspireren. Ben je toevallig met collega’s? Geen probleem, je strijkt zo neer aan een grotere tafel. Werk samen, combineer het met een goede lunch en jullie flexwerkdag kan niet meer stuk. De Brandweerkantine ligt op een klein kwartier reizen vanaf het station van Maastricht, maar is ook een wandeling waard.

De leukste flexwerkplekken in diverse Nederlandse steden

Ben jij op doorreis in één van bovenstaande steden of op zoek naar een goede flexwerkplek? Deze locaties zijn de ideale combinatie van alle eisen: centraal gelegen, goede wifi en heerlijk eten en drinken. Neem een kijkje en ontdek welke plek voor jou de ideale plek is om werk te verzetten, of wissel ze één keer in de zoveel tijd af. Zo houd je het voor jezelf interessant.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close