Kantoor

Verlengsnoer, zitplekken en akoestiek; zo verzorg je de ideale werkplek

Ben jij de baas in je eigen bedrijf of wil je ervoor zorgen dat je collega’s een fijne werkplek hebben om goed en productief samen te kunnen werken? Dan zijn er een paar elementen waar je op moet letten, die uiterst belangrijk zijn. Het is natuurlijk van vrij groot belang dat je personeel tevreden blijft en ook tijdens stressvolle situaties zo snel en effectief mogelijk kan handelen. Zo houd je je collega’s tevreden en daarbij je klanten ook!

Genoeg stopcontacten

Allereerst is het belangrijk om voldoende stopcontacten te hebben. Tegenwoordig wordt er op kantoor bijna alles digitaal gedaan, waardoor computers onmisbaar zijn. Naast het feit dat je met computers of laptops werkt, heb je nog veel meer mogelijkheden tot stroom nodig. Misschien belt je personeel wel heel veel met een zakelijke mobiele telefoon en moeten deze halverwege de dag opgeladen worden. Wellicht gebruiken zij tablets of een tweede scherm naast hun computer, welke van stroom voorzien moet worden. Het lijkt altijd wel een gevecht te zijn om stopcontacten en een verlengsnoer rondom een werkeiland, dus zorg dat deze in overvloed aanwezig zijn.

Voldoende zitplek en ruimte

Voldoende zitplek en ruimte

Het is natuurlijk heel vervelend als mensen niet comfortabel kunnen zitten. Je scheept ze liever met veel te veel ruimte op dan ook maar een paar centimeter te weinig. Tegenwoordig werken we allemaal graag met meerdere schermen, zeker als je de hele dag achter de computer werkt. Als dat tweede scherm dan op het bureau erbij gepropt moet worden is dit natuurlijk niet erg positief voor de productiviteit. Zorg dus dat er voldoende ruimte op het bureau is. Mocht je een vergaderruimte inrichten is het ook van belang dat iedereen een waardige zitplek heeft. Als de helft van je personeel moet staan tijdens een bijeenkomst leidt dit ook af van de inhoud.

Licht en geluid

Je zou hier misschien niet direct bij stilstaan, maar licht en geluid is ontzettend belangrijk op kantoor. Zeker als je met meerdere mensen in een ruimte werkt, zoals bij een kantoortuin, is het belangrijk dat men zich kan focussen. Dat kan niet altijd als er in dezelfde ruimte meetings worden georganiseerd of collega’s veel aan het bellen zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat men met een koptelefoon op moet zitten om zich te kunnen concentreren. Zorg dus dat de akoestiek goed verzorgd is en dat er bijvoorbeeld aparte belruimtes zijn. Tot slot is het ook belangrijk dat er goede raamdecoratie hangt, zodat er geen zonlicht op schermen komt te staan.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close