KantoorOndernemenTips

Tips voor een sfeervolle inrichting van het kantoor

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat een sfeervolle inrichting van het kantoor bijdraagt aan de werksfeer en zorgt voor gelukkige en productieve werknemers. Het mooie is dat elk kantoor sfeervol kan worden ingericht. Natuurlijk: een fraai pand zorgt voor een goede basis, maar van elk kantoor is iets te maken. Lees deze tips voor een sfeervolle inrichting van het kantoor maar eens.

Goed gebruik maken van de ruimte

De juiste inrichting doet wonderen. Vaak worden kantoren ingericht op efficiëntie: op het kunnen herbergen van zoveel mogelijk werkplekken. Dat is logisch, maar is het altijd noodzakelijk? Wees creatief met de beschikbare ruimte en gebruik ruimte die er is. Ben je in de mogelijkheid om werkplekken wat ruimer in te richten, doe dit dan ook. Maak gebruik van de lichtinval die er is en zorg ervoor dat iedereen op zijn/haar werkplek voldoende privacy heeft zonder een opgesloten gevoel te krijgen.

De juiste verlichting is cruciaal

Er zijn maar weinig dingen die zo’n grote invloed uitoefenen op de sfeer als het licht. Zelfs het mooist ingerichte kantoor kan kil of somber worden wanneer er gebruik wordt gemaakt van de verkeerde verlichting. TL-balken, kille peertjes of oude gloeilampen die onvoldoende licht afgeven, dragen niet bepaald bij aan een fijne, gezellige en warme sfeer. Bij Lampdirect kun je altijd lampen kopen die overal zorgen voor goede verlichting. Wanneer er onvoldoende daglicht is, is het voor het welzijn van medewerkers belangrijk om te kiezen voor verlichting die qua kleurtemperatuur overeenkomt met daglicht.

Planten zijn altijd goed

Niet voor niets hebben mensen soms hun kantoor in de tuin. Een zeer eenvoudige en doeltreffende manier om voor een sfeervolle inrichting van het kantoor te zorgen, is door planten neer te zetten. Heb je geen zin of tijd om planten goed bij te houden, denk dan eens aan kunstplanten. Die zijn tegenwoordig vrijwel niet meer van echt te onderscheiden en je hebt er geen omkijken naar. Fraaie kamerplanten voegen een hoop uitstraling toe, dragen bij aan een gezonde werkomgeving en je kunt er eenvoudig plekken mee afschermen en zorgen voor meer privacy.

Laat medewerkers een persoonlijke touch toevoegen

Waarom zou je medewerkers geen persoonlijke touch laten toevoegen? Natuurlijk zit je niet te wachten op een wildgroei aan allerlei attributen en decoraties, maar een kantoor met identieke werkplekken oogt al snel saai. Door elke werkplek te voorzien van een persoonlijke touch, wint de werkvloer zeker aan uitstraling.

Creëer sfeervolle hoeken

Je werknemers zitten niet de hele dag achter hun bureau. Het is fijn om tijdens de lunch of een korte meeting een plek op te zoeken waar mensen even kunnen ontspannen in een fijne setting. Comfortabele banken en fauteuils, wat schilderijen aan de muur, een mooi kleed: probeer te zorgen voor een “huiskamer uitstraling” die binnen het bedrijf past.

Gebruik de juiste kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op de gemoedstoestand van mensen en zorgen – mits goed gekozen – ook voor een wezenlijke bijdrage aan de sfeer. Houd rekening met de functie van de ruimte: groen en blauw zorgen voor kalmte, terwijl rood zorgt voor energie en bruin voor een warm gevoel. Overweeg eens de hulp van een kleurexpert of een interieurarchitect voor een sfeervolle inrichting van het kantoor.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close