BedrijfsuitjesLifestylePersoneel

Teambuilding idee: boksen

Moet jij een teambuilding activiteit bedenken, maar heb jij geen inspiratie? Denk dan eens aan een sport en denk dan specifiek aan boksen. Boksen is een geschikte teambuilding activiteit, omdat je door boksen veel verschillende dingen leert. Je kan door boksen veel leren over je collega’s. Je moet namelijk tijdens boksen jezelf uitdagen, contact met elkaar maken en elkaar uitdagen. Ook leer jij meer over je eigen balans, balansverstoring en je spierkracht. Er worden ook cursussen gegeven waarbij boksen als metafoor wordt gebruikt voor de communicatie tussen mensen. Door deze cursus leer jij wat erg goed gaat in de samenwerking en wat er mis gaat in de samenwerking. Krijg jij al zin in dit teambuildingsuitje. Lees dan wat je hiervoor moet aanschaffen.

Bokshandschoenen

Bokshandschoenen

Om goed te boksen is het belangrijk om bokshandschoenen aan te schaffen. Goede bokshandschoenen beschermen je pols en je hand. Hiermee voorkom je ongelukken, zoals een gekneusde hand. De beste bokshandschoenen zijn de Venum Challenger 3.0 bokshandschoenen PU. Er is keuze tussen verschillende gewichten qua handschoenen. Dit wordt weergegeven in ounce (oz). Welke handschoen je nodig hebt hangt af van je gewicht. Zo heeft iemand van ongeveer 40-50 kg een handschoen nodig van 8 oz. Voor bijvoorbeeld mensen die tussen de 59 en 74 kg wegen is een bokshandschoen van 12oz geschikt. Pas als je een vergevorderde bokser bent zijn bokshandschoenen met een extra dikke padding nodig. Dit heb je dus niet perse nodig bij een teambuildingsactiviteit.

Bokszakken

Het is in het begin erg fijn om op bokszakken te kunnen boksen. Hiermee kan je in het begin beter oefenen dan met een persoon. Een staande bokszak is het fijnst. Dan kan je ook afwisselen met boksen en trappen geven. Officieel geef je geen trappen bij boksen. Dit is alleen zo bij kickboksen. Toch worden er soms ook trapoefeningen gegeven bij onofficiële bokslessen. Voor sommige mensen kan dit een fijne afwisseling zijn, omdat er anders te veel verzuring ontstaat in de darmen.

Stootkussens

Als je medewerkers al wat ervaring met boksen hebben is het handig om ook stootkussens aan te schaffen. Dit is ook handig als je buiten wilt sporten. Dan kan je de bokszakken niet meenemen. Als je wilt sparren hoef je geen stootkussens te gebruiken, maar kunnen de bokshandschoenen als stootkussens worden gebruikt. Met het sparren leren je medewerkers wendbaar te zijn en sneller te denken.

Nu hoef jij alleen nog een trainer te boeken!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close