KantoorOndernemenTechTips

Optimaal gebruikmaken van je werktelefoon

Als ondernemer zijnde ben je eigenlijk continu aan het werk. Het brengt een hele hoop verantwoordelijkheden met zich mee en je kunt je werk ook nooit even uitschakelen. Om te werken, maken veelal alle ondernemers gebruik van hun mobiele telefoon ofwel een smartphone. Zo een smartphone gaat meestal altijd en overal met je mee, zeker als je het toestel gebruikt voor zakelijke werkzaamheden. Het neemt dan ook een prominente plaats in beslag in jouw leven als ondernemer. Hoe maak je daar nou optimaal gebruik van? Wij geven je een aantal tips.

Veel onderweg

Grote kans dat je als ondernemer zijnde ontzettend veel onderweg bent. Hier kunnen zomaar vele uren per week in gaan zitten. Aangezien je in principe namelijk niet kunt bellen en dergelijke tijdens het autorijden, zou je dan ook zeggen dat deze kostbare tijd simpelweg verloren gaat. Echter, dat hoeft zeker niet zo te zijn. Hier zijn super handige oplossing voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonhouder voor in de auto. Die telefoonhouders kun je op allerlei manieren in je auto bevestigen. Door vervolgens je telefoon in zo een houder te zetten, kun je zelfs tijdens het autorijden gewoon doorgaan met werken. Uiteraard kun je niet al je werkzaamheden voortzetten, maar je kunt zodoende terwijl je onderweg bent prima met iemand bellen. Op die manier gebruik je ook deze tijd super efficiënt.

Nog een handig snufje voor in de auto is een autolader. Door je werktelefoon tijdens autoritten op te laden, gebruik je deze tijd eveneens super efficiënt. Daarbij voorkomt het dat je plotseling met een lege batterij te maken hebt, wat natuurlijk enorm vervelend is als je je telefoon continu nodig hebt voor werk.

Meetings, meetings en meetings

Een andere bezigheid waar je als ondernemer super veel tijd aan kwijt bent, is het houden van meetings. Tijdens meetings is het natuurlijk belangrijk om een actieve houding aan te nemen en oogcontact te hebben met de mensen waarmee je praat. Daarbij helpt je werktelefoon gewoonweg niet. In deze gevallen kan een smartwatch een bijdrage leveren. Een smartwatch is namelijk als het ware een verlengstuk van je telefoon. Het toont allerlei meldingen zoals berichten, oproepen, e-mails en herinneringen. Wanneer je dan tijdens een meeting een melding binnenkrijgt, kun je snel en eenvoudig zien of het iets belangrijks is. Als het belangrijk blijkt, kun je de meeting even verlaten en anders kun je de meeting gewoon voortzetten. Zo word je niet direct enorm afgeleid door je werktelefoon. Super handig dus.

Thuiswerken

Als je eigen baas bent, zit je niet verbonden aan verplichte kantoortijden. Thuiswerken kan bij ondernemers dus veel voorkomen. Sowieso zal thuiswerken de laatste tijd voor iedereen veel voorkomen. Ook voor thuiswerken zijn er handige gadgets, waardoor je het meeste uit je werktelefoon haalt. Heb je accessoires nodig? Kijk dan in de Webwinkel voor telefoonaccessoires Hoesjesdirect.nl. Thuis zal je wellicht, net als op kantoor, aan een tafel of bureau werken. Je werktelefoon zal dan hoogstwaarschijnlijk op de tafel of het bureau liggen. Wat in dit verband enorm handig kan zijn, is een draadloze oplaadstandaard. Hiermee laad je je toestel op en tegelijkertijd heb je een overzichtelijke kijk op je binnenkomende meldingen, zonder gepruts met kabels.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close