Financieel

Op zoek naar extra inkomen? Hier 3 investeringsmogelijkheden

Verdien jij op dit moment geld door voor je baas te werken? Of ben je wellicht op dit moment zelfstandig ondernemer? In veel gevallen heb je slechts één inkomstenbron. Op zich niks mis mee, maar als je echt veel geld wilt verdienen, heb je meerdere inkomstenbronnen nodig. In dit artikel vind je 3 interessante investeringsmogelijkheden.

Mogelijkheid 1: investeren in diamanten

Dit is wellicht niet de eerste mogelijkheid waar je aan denkt, maar het is toch een hele interessante mogelijkheid. Het is namelijk een feit dat een diamant zijn waarde goed behoudt. Zeker als je in een fraaie en zeldzame diamant investeert, is de kans groot dat de waarde verder stijgt. Wil je vervolgens je diamant verkopen? Dan ben je spekkoper; je behaalt een mooi rendement zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Bovendien kun je veel kanten op met deze investeringsmogelijkheden; je kunt in een complete set van diamanten investeren, maar je kunt ook in een losse diamant investeren. Afhankelijk van je budget kan je altijd wel een interessante diamant vinden. Grote kans dat je daarmee een flink rendement weet te behalen!

Mogelijkheid 2: crypto

Mogelijkheid 2 crypto

Een andere prima optie die je hebt, is om in cryptocurrency te investeren. Met name in de laatste jaren hebben veel mensen hiervoor gekozen. Feit is echter dat het bij lang niet iedereen op een succesverhaal uitgedraaid is. Als je succesvol in crypto wilt investeren, kun je het beste onderstaande tips opvolgen:

  • Verdiep je goed in de cryptocurrency
  • Volg niet lukraak de tips van zelfbenoemde experts op
  • Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen
  • Bepaal vooraf je strategie; ga je de cryptocurrency lang aanhouden? Of wil je met de cryptocurrency juist snel gaan handelen?
  • Bewaar je geduld; de markt van cryptocurrency is nogal volatiel, waardoor de koersen plots omlaag kunnen schieten. Mocht daar sprake van zijn, dan is het vooral van belang om je geduld te bewaren.

Mogelijkheid 3: aandelen

Wil je op een relatief veilige manier investeren? Dan kun je in aandelen gaan investeren. Je kunt hierbij voor aandelen van specifieke bedrijven kiezen, maar je kunt ook voor ETF’s gaan. Als je in een ETF investeert, investeer je eigenlijk in honderden of duizenden bedrijven in één keer. Juist deze ETF’s brengen een interessant rendement met zich mee; dit rendement is qua percentage niet het hoogste, maar je loopt niet overdreven veel risico.

Welke van deze investeringsmogelijkheden spreekt je het meeste aan? Als je voor één van deze mogelijkheden kiest, moet je goed rekening houden met eventuele verliezen. Door je focus op de lange termijn te richten, kan je het risico zoveel mogelijk voor jezelf beperken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close