OndernemenTips

Milkshakes verkopen? 5 tips

Het maakt niet eens zo gek veel uit of je nu een restaurant of een cafetaria hebt: milkshakes doen het eigenlijk altijd wel goed. Je kunt ze als dessert aanbieden op je ‘normale’ menu, of gewoon als losse traktatie tijdens de lunch. Milkshakes zijn niet alleen ontzettend geliefd, maar komen ook nog eens met mooie marges. Wil je dus milkshakes verkopen, dan komen deze tips je gegarandeerd goed van pas!

1. De investering

Het verkopen van goede milkshakes vraagt natuurlijk wel om een eenmalige investering. Waar je met een blender al ver kunt komen, brengt een goede milkshake machine je naar het gewenste niveau. Zorg dat je fysiek wat ruimte maakt om milkshakes te kunnen maken en dat je medewerkers getraind zijn: een milkshake kan natuurlijk ook gewoon aan de bar gemaakt worden.

2. Promotiemateriaal

Wanneer je op het punt staat milkshakes aan te bieden wil je deze natuurlijk ook wel op de juiste manier onder de aandacht brengen. De ijsleverancier staat vaak voor je klaar om deze promotiematerialen aan te leveren. Je kunt het natuurlijk ook zelf nog extra aankondigen met bijvoorbeeld een leuke flyer of een nieuwe aanbieding op het krijtbord.

Milkshakes verkopen tips

3. Kosten van milkshakes

Milkshakes komen net als softijs met hoge marges. De continue vraag (ook tijdens de winter) maakt milkshakes haast een goedkoop alternatief voor frisdrank. De lage kostprijs van milkshakes (zo’n veertig cent per milkshakes) zorgen voor hoge marges en maken dat je de investeringen in no-time weer terug kunt verdienen. Daarnaast is ook de tijdsinvestering gering. Het kost je medewerkers niet meer dan een paar minuten om de milkshakes te bereiden.

4. De mogelijkheid tot variaties

Net als bij smoothies kun je ook milkshakes in allerlei vormen, maten en variaties aanbieden. De standaard smaken als aardbei, chocolade en banaan zijn natuurlijk ontzettend populair; maar je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en speciale milkshakes aanbieden. Laat jezelf inspireren door de smoothie trends en met de juiste milkshake machine kun je bijna iedere creatie wel op de menukaart toveren.

5. Combineren met huidige opties

Milkshakes zijn ook bij uitstek geschikt om te combineren met de huidige mogelijkheden op de kaart. Breid een kindermenu bijvoorbeeld uit met een milkshake naar keuze, of plaats verschillende milkshakes met bijbehorend gebak op de lunchkaart. Hoe creatiever je met de milkshakes aan de slag gaat, hoe meer mogelijkheden je hebt. Je kunt de basis van milkshake zelfs gebruiken om een nieuw dessert op de kaart te toveren!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close