BusinessOnlineOnline Marketing

Meer bezoekers krijgen op je site? 5 tips!

Vraag een marketeer of ondernemer wat hij het liefst zou willen en zij zullen waarschijnlijk zeggen dat ze meer klanten willen. Wat heb je daarvoor nodig? Meer verkeer naar jouw website. In feite is de grootste uitdaging van elke business het genereren van verkeer en dat verkeer omtoveren tot terugkerende klanten. Er zijn veel manieren om meer verkeer naar jouw website te krijgen en in dit blog krijg je 5 tips om dat te doen.

Tip 1: Gebruik de beschikbare data

Meetbaarheid is wat digitale marketing onderscheidt van andere traditionele marketingkanalen. De nauwkeurigheid van dataverzameling via Google Analytics en Tag Manager speelt een vitale rol in online marketing. Je kunt hierdoor de juiste doordachte beslissingen nemen en campagnes beter sturen. Wanneer het aankomt op het aantrekken van meer bezoekers richting jouw website, is het belangrijk om eerst volledig inzicht te krijgen in welk type content het beste werkt om verkeer naar jouw website te sturen.

Verzamel, meet en analyseer al jouw websitegegevens. Verdeel jouw content in categorieën. De gegevens zullen je vertellen welke content op jouw website de meeste interactie krijgt. Als laatste ga je alles optimaliseren. Begin dus eerst met het creëren van meer content die je publiek relevant vindt. Onthoud, dat als je niet bijhoudt hoeveel verkeer er naar jouw website komt, je jouw tijd verspilt met online marketing.

Tip 2: Trek bezoekers aan met content marketing

Nu je weet welk type content goed presteert op jouw website, heb je daar meer van nodig. Wanneer je mensen content biedt die hun interesse wekt en hun nieuwsgierigheid aanwakkert, zullen ze blijven terugkomen voor meer. Met andere woorden: hoe interessanter jouw content is, hoe meer betrokken jouw bezoekers zullen zijn.

Wanneer content marketing wordt uitgevoerd met een duidelijk doel, kan het de oplossing om meer bezoekers naar jouw bedrijf te leiden. Goede content verandert organisaties in verhalenvertellers en publiek in fans. Om je een idee te geven waar je op zou moeten focussen, zijn er 3 soorten content waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt: blogposts, infographics en video-promotie.

Tip 3: Video-content

Video blijft één van de meest effectieve content in een digitale marketingstrategie. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om video’s te maken met een specifiek doel. Zoals alle content marketing, is het creëren van relevante en kwalitatieve content, de beste manier om verkeer te genereren.

Tip 4: Content promotie

Content promotie

Wanneer je eenmaal geweldige content hebt bedacht, is de volgende stap om deze op de juiste manier te delen, zodat je meer verkeer naar je website kan leiden. Je kunt jouw eigen kanalen gebruiken, zoals de nieuwsbrieven of de social media-accounts. Jouw content kan ook worden gepromoot via betaalde advertenties op Facebook, Instagram, YouTube en zelfs via Tiktok. Gebruik een full service internetbureau om jou op weg te helpen.

Tip 5: Gebruik SEO om jouw vindbaarheid te vergroten

Het optimaliseren van jouw content voor zoekmachines is een waardevolle lange termijnstrategie. Er zijn veel manieren om jouw SEO-waardes te optimaliseren. Denk aan technische punten zoals snelheid, content met de juiste zoekwoorden en links naar je website. Het identificeren van zoekwoorden met zoekvolume is eenvoudig voor specialisten. 2manydots is de specialist op het gebied van SEO, dus neem snel contact op met deze organisatie als je daar hulp bij wil.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close