BusinessKantoorOndernemenTips

Markeringstape op de werkvloer

De werkvloer is een plek waar veiligheid voorop moet staan. Zeker op plekken zoals magazijnen en werkplaatsen is een optimale veiligheid van groot belang. Maar door al het goederenverkeer op deze plekken kan de veiligheid gemakkelijk in het gedrang komen. Het is daarom belangrijk dat er overzicht is én blijft om onveilige situaties te voorkomen. Het creëren van overzicht en veiligheid is iets dat met behulp van markeringstape heel goed mogelijk is.

Vloerbelijning: overzichtelijk en veilig

Met behulp van markeringstape kan chaos op de werkvloer worden voorkomen. Door tape aan te brengen op de vloer creëer je duidelijkheid. Men weet precies waar welke goederen horen. En ook de looproutes kunnen met behulp van vloertape eenvoudig worden aangeduid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor voetstappen op de vloer. Maar ook de afbeelding van een voetganger of zelfs zebrapaden zijn mogelijk. Het aanbrengen van markeringstape op de vloer lijkt iets heel simpels. En dat is het eigenlijk ook. Maar het heeft wel een grote impact op de waarborging van de veiligheid op de werkvloer. Dus wil je als werkgever jouw magazijn of werkplaats zo veilig mogelijk maken? Breng dan vloerbelijning op de vloer aan. Zo maak je de werkvloer overzichtelijk en veilig.

Verschillende soorten markeringstape

Verschillende soorten markeringstape

Ieder magazijn of werkplaats is weer anders. Zo is de aanduiding van looppaden op de ene werkvloer van groot belang. Terwijl op een andere werkvloer de aanduiding van gevaarlijke stoffen juist weer belangrijk is. Gelukkig kun je vloermarkering in verschillende kleuren verkrijgen. Hierdoor is het mogelijk om de vloerbelijning precies zo vorm te geven zoals jij dat wilt. Je kunt zo veel verschillende kleuren markeringstape kiezen als je zelf wilt. Maar de vloerbelijning moet wel bijdragen aan het overzicht. Voorkom dus dat je te veel verschillende soorten tape gebruikt waardoor het juist onoverzichtelijk wordt. Kies je voor een aantal gangbare kleuren? Dal zal het tape altijd bijdragen aan meer overzicht op de werkvloer.

Tape versus verf

Wanneer je besluit om vloerbelijning aan te brengen, heb je diverse keuzeopties. Een belangrijk onderscheid dat bij vloerbelijning kan worden gemaakt is tussen tape en verf. Je kunt ervoor kiezen om de vloerbelijning op de grond te verven. Maar het is ook mogelijk om markeringstape op de vloer te plakken. De meeste mensen verkiezen markeringstape boven vloerverf. En dat is uiteraard niet zonder reden. Markeringstape is een stuk gebruiksvriendelijker. Zo is het makkelijker aan te brengen, maar ook makkelijker te verwijderen. Dus ben je op zoek naar vloerbelijning die effectief én gebruiksvriendelijk is? Kies dan voor markeringstape op jouw werkvloer voor een optimale veiligheid.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close