Personeel

Last minute een weekendje weg? 5 tips

Is het tijd om de sleur even te doorbreken en er heerlijk tussenuit te gaan? Dan is een last minute weekendje weg een geweldige manier om even te ontsnappen. En hoewel zo’n last minute weekendje weg hartstikke leuk kan zijn, moet er toch wel even het een en ander geregeld worden voordat je daadwerkelijk op pad kunt. Met deze handige en vooral praktische trips ben jij zo op weg naar jouw weekendje ontspanning!

1. Ga op zoek naar last minutes

Niet alleen reizen maar ook hotels bieden allerlei toffe last minute acties aan. Ga een paar dagen voordat jouw weekendje op de kalender staat op zoek naar last minute hotels en vind een kamer (soms zelfs inclusief ontbijt!) al snel voor een paar tientjes per nacht minder. Ruim vooraf boeken is namelijk helemaal niet nodig: ook last minute is er meer dan genoeg keuze!

2. Gebruik verschillende apparaten

Sta je op het punt een vlucht of een kamer te boeken? Gebruik dan verschillende apparaten om dit te doen. Wanneer jij dezelfde website en actie vanaf drie verschillende apparaten bezoekt krijg je namelijk bijna nooit drie keer dezelfde actie voor je neus. Doe het onderzoek bijvoorbeeld eerst met je smartphone, kijk vervolgens voor specifieke data met een ander device zoals een iPad en maak de uiteindelijke boeking via de laptop. Zo heb je de grootste kans tot de beste last minute aanbiedingen!

3. Houd speciale websites in de gaten

Er zijn speciale websites die je allerlei kortingscoupons aanbieden voor last minute reizen, verblijven en andere leuke activiteiten. Dit soort websites worden door bedrijven ingezet om de laatste lege plekken (bijvoorbeeld tijdens het laagseizoen) te vullen, en staan vaak vol met geweldige kortingen. Maak hier ook zeker gebruik van wanneer jij last minute een weekendje weg wilt!

Last minute weekendje weg

4. Ben de laatste in de tours

Wil je allerlei leuke tours boeken tijdens je weekend? Ben dan de laatste die zich bij de tour aansluit. Laat je vooraf goed informeren over de tour en meld je uiteindelijk als een van de laatste aan: op dat moment wilt de groepsleider de groep namelijk graag compleet hebben, en zou het zomaar eens kunnen dat je er een mooie korting af kunt dingen.

5. Bereid jezelf goed voor

Een last minute weekend weg is natuurlijk hartstikke spontaan, maar wordt vrij stressvol wanneer je jezelf niet goed voorbereid hebt. Zorg voordat je op zoek gaat dus eerst even dat al het papierwerk in orde is (paspoort geldigheid bijvoorbeeld), dat alle nodige reisspullen aanwezig zijn en dat verzorging voor de woning (en planten en dieren) vast geregeld is.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close