BusinessOndernemenTips

Kwaliteitsmanagement voor de kleine ondernemer

Kwaliteitsmanagement is een begrip wat we steeds meer terugzien in het bedrijfsleven. Of het nu gaat om het op tijd leveren van producten, of het optimaliseren van de klanttevredenheid. De behoefte aan kwaliteit groeit vrijwel overal, of je nu een grote multinational bent of een kleine ondernemer. Met name bij kleine ondernemers wordt het belang van kwaliteitsmanagement nog wel eens over het hoofd gezien. Echter is ook voor hen kwaliteit leveren enorm belangrijk. In dit artikel gaan we dieper in op wat kwaliteitsmanagement precies is en waarom ook de kleine ondernemer zich hiermee bezig moet houden.

Wat houdt kwaliteitsmanagement in?

Als we spreken over kwaliteitsmanagement, dan bedoelen we alle activiteiten die jouw bedrijf uitvoert rond de aanpak en borging van kwaliteit. Het doel van kwaliteitsmanagement is het continue verbeteren van bedrijfsprocessen en producten, waardoor de prestaties van het bedrijf structureel worden verbeterd. Hierbij is het essentieel dat het meetbaar gemaakt wordt, zo weet je als manager of je goed bezig bent.

Kwaliteit meetbaar maken kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van instrumenten als de Net Promotor Score (Dit is een meetinstrument voor klanttevredenheid) of door het certificeren voor een certificaat gericht op kwaliteitsmanagement, zoals het ISO 9001 certificaat. Dit certificaat is een internationale norm voor kwaliteit en wordt dus ook vrijwel overal erkend. Met dit certificaat laat je zien dat jouw bedrijf is getoetst op specifieke eisen omtrent kwaliteit, waardoor jouw omgeving kan zien dat zakendoen met jouw bedrijf geen risico zal zijn.

Wat houdt kwaliteitsmanagement in

Hoe zit het voor de kleine ondernemers?

Kwaliteitsmanagement is ook voor kleine ondernemers een essentieel onderdeel. We zien steeds vaker dat opdrachtgevers alleen in zee willen gaan met bedrijven die bewijslast hebben voor dat zij kwaliteit leveren (denk bijvoorbeeld aan certificaten). Nu zijn dat nog voornamelijk de overheidsinstanties, maar ook andere soorten bedrijven lijken te volgen. Dit geldt ook voor de kleine ondernemer. Niet zo gek ook, want waarom zou een opdrachtgever kiezen om zaken te doen met een bedrijf dat geen certificeringen heeft terwijl een concurrent het wel heeft. Je kunt je hiermee dus onderscheiden van de concurrentie. Bovendien zal je ook merken dat zodra je aan de slag gaat met kwaliteitsmanagement, de interne processen soepeler en efficiënte gaan verlopen, wat uiteindelijk kan leiden tot lagere kosten.

Kies je ervoor om als kleine ondernemer aan de slag te gaan met een certificaat voor kwaliteitsmanagement, dan zit daar nog extra voordelen aan. Omdat je minder processen hebt dan een groot bedrijf, is het certificeren voor een kwaliteitsnorm wat eenvoudiger. Bovendien zijn veranderingen bij een klein bedrijf makkelijker door te voeren.

Waar begin ik?

Zoals we het certificeren hierboven uitlegde lijkt het misschien makkelijk, maar stiekem is de materie toch wel complex. Dit betekent niet dat het onmogelijk is. Het is wel aan te raden om in zee te gaan met een bedrijf dat je kan begeleiden bij dit soort trajecten. Dan sta je er niet helemaal alleen voor. Een bedrijf dat je hierbij kan helpen is Diks Process Support. Dit bedrijf heeft veel ervaring in het begeleiden van certificeringstrajecten op het gebied van kwaliteitsmanagement, procesoptimalisatie, Arbo en veiligheid (zoals bijvoorbeeld het VCA certificaat) en duurzaamheid. Neem een kijkje op https://www.diksprocesssupport.nl/ voor meer informatie.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close