PersoneelTrainingen & Opleidingen

Internationaal zakendoen? Stuur je finance professionals naar een CMA-opleiding!

Doe jij internationaal zaken met je bedrijf, of ben je van plan om dat te gaan doen? Mogelijk heb je dan ook finance professionals in dienst voor je financiële zaken die daar een rol in kunnen en moeten gaan spelen. Je wilt natuurlijk wel dat ze daar helemaal klaar voor zijn. Stuur je finance professionals daarom naar de CMA-opleiding van Staan Academy.

Internationale versie van RC

CMA staat voor Certified Management Accountant. In feite is de CMA-opleiding een internationale versie van de Nederlandse opleiding tot Register Controller (RC). Met het CMA-certificaat op zak weet je zeker dat je finance professional de cruciale vaardigheden bezit op het gebied van accounting en financieel management die vandaag de dag nodig zijn om internationaal zaken te kunnen doen. De opleiding bestaat uit doorlopende scholing, het opbouwen van werkervaring en uiteindelijk het afleggen van een streng tweedelig examen. Men kan de CMA opleiding in Amsterdam volgen.

Voor wie geschikt?

De CMA-opleiding is niet zomaar voor iedereen geschikt. Naast dat je finance professional ambitieus moet zijn, moet deze ook minimaal in het bezit zijn van een bachelordiploma van een erkende hogeschool/universiteit of een soortgelijke professionele certificering. Ook moet de person in kwestie speciale interesse hebben in Business Control, FP&A of Management Accounting. Daarnaast is een gedegen kennis vereist in de gebieden van Financial Accounting, Management Accounting en Financial Decision-Making.

Internationaal zakendoen

Hoog slagingspercentage

De aanpak die Staan Academy heeft gekozen is gebaseerd op onderzoek en leidt tot een hoog slagingspercentage van meer dan 85 procent. De deelnemer begint zelf met de voorbereiding, zodat deze de theorie actiever opneemt, voordat de maandelijkse interactieve sessie van het opleidingsprogramma plaatsvindt. Tijdens die interactieve sessie vinden eerst korte hoorcolleges plaats om de theorie op te frissen en gaat men vervolgens met behulp van zogenaamde break-out sessies de kennis toepassen in de praktijk. Voor iedere deelnemer is er voldoende persoonlijke aandacht, zodat zij hun eigen uitdagingen kunnen overwinnen en kunnen slagen.

Aanvullend kan het heel zinnig zijn om je finance professionals op een cursus Business English te sturen. Op zakelijk niveau communiceren in het Engels vergt immers speciale vaardigheden die je niet zomaar op de middelbare school leert. Als je investeert in het Engels van je medewerker, komt deze professioneler over en is hij of zij beter in staat om bijvoorbeeld zakelijke presentaties te geven, gesprekken te leiden en te netwerken in het Engels.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close