Nieuws

Hoe pak je een sollicitatie aan?

Ben je net afgestudeerd en ga je nu het arbeidsproces in? Of ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan is het belangrijk dat je goed weet hoe je een sollictatieprocedure tot een goed einde brengt. Dat begint al bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Er komt echter nog veel meer bij kijken. Daar kan je dus wel de nodige CVtips bij gebruiken. Daarom hebben we op deze plek de nodige punten verzameld die jou kunnen helpen om je kansen beter te benutten.

Bepaal wat je wil

Het begint allemaal met een doel stellen. Wat wil je bereiken? Dit is belangrijk omdat je op die manier ook een god beeld kan vormen van de functies en bedrijven die je aanspreken. Wanneer je dit voor ogen hebt, dan is de kans van slagen ook direct een stuk groter. Je wil namelijk niet in allerlei banen op allerlei plekken komen waar je je niet goed bij voelt. Dit zal namelijk je plezier en je gevoel voor eigenwaarde al snel aantasten. Pak een stuk papier en begin met brainstormen zodat je een goed beeld kan vormen van je wensen en eisen als werknemer.

Werk aan je motivatie en cv

Wil je ook maar een beetje kans maken op een baan, dan moeten je motivatie en cv op orde zijn. Gelukkig is dit al vele jaren het geval, dus je hoeft niet helemaal op 0 te beginnen. Er is juist heel veel kennis die je kan benutten. Zo kan je bijvoorbeeld cv-templates downloaden. Dit helpt je om een basis te vormen voor je eigen cv. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat het er netjes uitziet en dat je aan alle regels voldoet. Hetzelfde geldt ook voor de manier waarop je je motivatiebrief opstelt.

Bereid je gesprek goed voor

Wanneer je je motivatie en cv op orde hebt, maak je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek een stuk groter. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het gevoel hebt dat je voor het blok wordt gezet. Daarom bereid je ook je gesprek goed voor. Je zorgt dat je jezelf als persoon en werknemer goed neerzet. Je zorgt ook dat je de functie goed kent. Zorg daarnaast ook dat je het bedrijf goed kent. Het is ook slim om een soort toekomstbeeld te hebben. Zo kan je een goede indruk achterlaten bij je sollicitatie.

Leer van je fouten

Het kan zijn dat de eerste sollicitatie direct raak is. Voor de meeste mensen zal echter gelden dat ze het vaker dan eens moeten proberen. Het is dan ook belangrijk om altijd na afloop het gesprek voor jezelf te evalueren. Je kan ook altijd de stoute schoenen aantrekken en het bedrijf bellen om te vragen waarom je niet bent aangenomen. Ook daar kan je van leren. Dit helpt je om de volgende keer wel succes te hebben. Geef daarom ook niet te snel op, er liggen namelijk meer dan genoeg kansen voor je.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close